Robbanószerkezeteket találtak Fejér megyében

PR

2012. április 18., szerda 17:56, frissítve: szerda 18:00

Két településen is második világháborús robbanószerkezetek kerültek elő szerdán Fejér megyében: Bodakajtoron két gránátot, Seregélyesen pedig három, gyújtószerkezet nélküli szerkezetet emeltek ki és szállítottak el a tűzszerészek – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint Bodakajtoron közmunkások találtak rá vízelvezető árok ásása közben a gránátokra. Három ingatlant egy időre ki kellett üríteni; mivel az egyik házban senki nem tartózkodott, két család összesen nyolc tagjának kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. A robbanótesteket egy közeli homokbányában semmisítették meg.

Seregélyesen egy lakatlan ház udvarán tereprendezés közben bukkant rá a robbanószerkezetekre egy szomszéd, akit az ingatlan tulajdonosa a lomok elszállításával megbízott. A rendőrök által értesített készenléti rendőrség tűzszerészei megállapították, hogy a három, annak idején utak és hidak felrobbantásához használt, második világháborús robbanószerkezet gyújtószerkezete hiányzik, azok nem élesek. Ezért lakosságvédelmi intézkedésre ott egyelőre nem volt szükség. A tűzszerészek megkezdték a helyszíni szemlét és a terület átvizsgálását, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya pedig az ügyben robbanóanyaggal vagy robbanószerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.