Röszkénél három órát várakoznak a kamionosok

TK

2011. december 16., péntek 19:35

Három órát kell várakozniuk a kilépő kamionoknak péntek este a röszkei autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: a torlódás oka, hogy a szerb hatóságok szigorító intézkedéseket vezettek be, illetve hogy a hétvégi kamionstop előtt a járművek megpróbálják elhagyni az országot. Mint hozzátette, nemcsak a teherfogalomban, hanem az év utolsó heteiben a személy- és a buszforgalomban is jelentős növekedésre számítanak a határátkelőknél.

Az ünnepekre hazatérő vendégmunkások már ezen a hétvégén nagy számban jelentkezhetnek kilépésre a déli átkelőknél, de sok olyan belépőre is számítanak, aki vásárolni érkezik a határ közeli városokba. Ezért előfordulhat, hogy időnként egy-két órás sor alakul ki, elsősorban Röszkén. Emiatt a hatóság azt javasolja, hogy útnak indulás előtt mindenki tájékozódjon a forgalmi helyzetről a www.police.hu weboldalon, ahol folyamatosan frissítik az adatokat.

Emellett a magyar–szerb állampolgárok reggel 8 és délután 4 óra között a tiszaszigeti átkelőt is használhatják, illetve átléphetik a határt Tompánál is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.