Saját házibulija után tűnt el Dávid, holtan találtak rá Németországban

Koncz Tamás

Koncz Tamás

2017. szeptember 11., hétfő 18:33, frissítve: péntek 11:04

Rejtélyes körülmények között vesztette életét az eltűntként keresett L. Dávid. A 23 éves ajkai fiatal augusztus 26-án tűnt el otthonából, a családja és az ajkai kapitányság is kereste. Végül Németországban találtak rá a holttestére, a halálhírt Kulcsár Jó­zsef, a Kulcsár Kutató-Mentő Kutyás Szolgálat Alapítvány elnöke erősítette meg a Borsnak és lapunknak.

Mint a Magyar Nemzetnek elmondta, személyesen nem tudott részt venni a keresésben – ehhez nem kapott elég információt a hatóságoktól –, de alapítványi kapcsolatai révén maga is próbált segíteni Dávid felkutatásában.

Egy, az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrásunk azonban több zavarba ejtő részletről is beszámolt: úgy tudjuk, hogy a fiatal férfi eltűnése és halála időpontja között alig egy nap telhetett el.

Információink szerint Dávid augusztus 25-én, pénteken házibulit szervezett ajkai otthonukban – a szülők aznap még nyaraltak, így felszabadult a lakás. A parti elhúzódott, Dávid több barátja szombat reggel is ott időzött, őket azonban a férfi később hazaküldte. Rendet akart tenni, délutánra már várta hazatérő szüleit.

Családja azonban már nem találta otthon, és úgy tudjuk, a telefonhívásokra sem válaszolt. Augusztus 27-én München közelében, vasúti sínek mellett találták meg a holttestét a helyi hatóságok, halálát információink szerint vonatgázolás is okozhatta.

Rejtély, hogy a családját hazaváró, autóval és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi váratlanul miért utazott Ajkáról Németországba, és tett meg 500 kilométert – már ha valóban saját akaratából ment Münchenbe.

Érdeklődtünk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál is, szerettük volna megtudni, hogy értesüléseink helytállók-e, és valóban az informátorunk által említett napon és helyen, a leírt körülmények között találtak rá az áldozatra.

Mint a válaszból kiderült, a magyar hatóságok nem folytatnak jelenleg eljárást az ügyben, a vizsgálatot a német, illetve a bajor rendőrség végzi majd el. Kérdéseinket elküldtük a német félnek is, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.