Saját házibulija után tűnt el Dávid, holtan találtak rá Németországban

2017. szeptember 11., hétfő 18:33, frissítve: péntek 11:04

Rejtélyes körülmények között vesztette életét az eltűntként keresett L. Dávid. A 23 éves ajkai fiatal augusztus 26-án tűnt el otthonából, a családja és az ajkai kapitányság is kereste. Végül Németországban találtak rá a holttestére, a halálhírt Kulcsár Jó­zsef, a Kulcsár Kutató-Mentő Kutyás Szolgálat Alapítvány elnöke erősítette meg a Borsnak és lapunknak.

Mint a Magyar Nemzetnek elmondta, személyesen nem tudott részt venni a keresésben – ehhez nem kapott elég információt a hatóságoktól –, de alapítványi kapcsolatai révén maga is próbált segíteni Dávid felkutatásában.

Egy, az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrásunk azonban több zavarba ejtő részletről is beszámolt: úgy tudjuk, hogy a fiatal férfi eltűnése és halála időpontja között alig egy nap telhetett el.

Információink szerint Dávid augusztus 25-én, pénteken házibulit szervezett ajkai otthonukban – a szülők aznap még nyaraltak, így felszabadult a lakás. A parti elhúzódott, Dávid több barátja szombat reggel is ott időzött, őket azonban a férfi később hazaküldte. Rendet akart tenni, délutánra már várta hazatérő szüleit.

Családja azonban már nem találta otthon, és úgy tudjuk, a telefonhívásokra sem válaszolt. Augusztus 27-én München közelében, vasúti sínek mellett találták meg a holttestét a helyi hatóságok, halálát információink szerint vonatgázolás is okozhatta.

Rejtély, hogy a családját hazaváró, autóval és jogosítvánnyal sem rendelkező férfi váratlanul miért utazott Ajkáról Németországba, és tett meg 500 kilométert – már ha valóban saját akaratából ment Münchenbe.

Érdeklődtünk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál is, szerettük volna megtudni, hogy értesüléseink helytállók-e, és valóban az informátorunk által említett napon és helyen, a leírt körülmények között találtak rá az áldozatra.

Mint a válaszból kiderült, a magyar hatóságok nem folytatnak jelenleg eljárást az ügyben, a vizsgálatot a német, illetve a bajor rendőrség végzi majd el. Kérdéseinket elküldtük a német félnek is, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.