Száz birkát öltek meg a fiatalok

BL

2012. július 2., hétfő 10:00

Száz birka elpusztult, miután négy fiatal felgyújtott egy szénabálát, és ennek következtében leégett egy birkahodály vasárnap Mélykút külterületén – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy elmondta: a birkahodály, valamint az amellett lévő gabonatárolók, szalma- és szénabálák is leégtek, a rongálással okozott kár eléri a 8 millió forintot.

A rendőrök megállapították, hogy egy 14 éves mélykúti lány és három társa – két fiatalkorú és egy gyermekkorú – bement a birkahodály területére, ahol egy öngyújtóval a lány meggyújtott egy szénabálát, majd mindhárman elszaladtak a helyszínről. A rendőrség nyomozást rendelt el rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.

Kuthi Áron

Későn ébredt az összes kisebbségi magyar párt

Öt hét alatt még legalább 300 ezer aláírást kell összegyűjteni az őshonos kisebbségek uniós védelme érdekében. A kudarcot is meg kell tudni magyarázni.

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.