Százmilliós ékszerlopás: keresik a tulajdonosokat

MNO

2016. január 29., péntek 15:03

A lakosság segítségét kéri a rendőrség annak érdekében, hogy lefoglalt ékszerek tulajdonosait találja meg – olvasható a police.hu oldalon.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást – fogvatartása mellett – a 47 éves V. Károllyal szemben. Mint írják, a gyanúsított akrobatikus ügyességgel jutott be a bűncselekmények helyszínére: jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, és az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be az épületekbe. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket tulajdonított el. A betöréseket többnyire hétvégén vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban követte el, amikor a sértettek nem tartózkodtak a családi házukban – teszik hozzá.

Az eljárás során feltárt bizonyítékok alapján V. Károly megalapozottan gyanúsítható több bűncselekmény elkövetésével, ezért 2015. június 12-én a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták – írják, hozzáfűzve: a férfinál a házkutatás során a debreceni nyomozók közel 100 millió forint értékű arany ékszert, órákat, több millió forint készpénzt és valutát foglaltak le. Az ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, melyek tulajdonosa ez idáig ismeretlen.

A rendőrség azt kéri, hogy aki a honlapján látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt a fentiekben ismertetett módszerrel tulajdonították el tőle, jelentkezzen személyesen a sérelmére elkövetett bűncselekmény helye szerint illetékes rendőrkapitányságon az ékszerek tulajdonjogát igazoló, illetve a rendelkezésre álló egyéb dokumentumokkal, esetleg fényképekkel. Amennyiben nem áll módjában személyesen vagy e-mail útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.