Szmogriadó: tájékoztatási fokozat Nyíregyházán

TK

2011. december 4., vasárnap 14:39

A levegő minőségének romlása miatt elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Nyíregyházán – közölte az önkormányzat vasárnap az MTI-vel.

A szálló por 24 órás átlagkoncentrációja a mérések szerint pénteken a köbméterenkénti 75 mikrogrammos tájékoztatási, majd szombaton a 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is meghaladta – mondta el Parillák Gabriella sajtóreferens. A városban ezért a szmogriadó tájékoztatási fokozata lépett életbe.

A helyzet további romlásának elkerülése érdekében a szervezet arra kéri a lakosságot, hogy lehetőség szerint mellőzzék a – főként dízelüzemű – gépjárművek használatát, utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalogosan, a fűtésnél pedig a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben. A meteorológiai előrejelzések szerint a levegőminőségben számottevő javulás hétfőn várható – írta közleményében a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.