Szó nélkül vert össze két fiatalt a miskolci biztonsági őr

MN

2017. október 18., szerda 13:34, frissítve: szerda 13:52

Durva veréssel végződött az egyetemi buli két miskolci fiatal számára, támadójuk ellen most emelt vádat a helyi járási és nyomozó ügyészség.

Az eset még májusban, a Miskolci Egyetemi Napok idején történt, a két sértett egy szórakozóhelyre akart bemenni, de a 27 éves biztonsági őr egyiküket visszatartotta, ittasságára hivatkozva.

Társa bement a bárba, majd néhány óra múlva visszatért a kizárt baráthoz, hogy ismét megpróbálja bevinni.

A szekuritisnak ennyi elég is volt: szóváltás nélkül a fiatalokra támadt, mindkettőjüket leütötte – az egyik sértett bal lapockáján ízületi ficamot kapott az esés miatt, társa pedig a fején sérült meg könnyebben.

Az ügyészség a biztonsági őrrel szemben most garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta – a nyolc napon belül gyógyuló sérülés okozásáért és garázdaságért ugyanakkor külön-külön három év börtönbüntetés is kiszabható lenne.

Bár a napokban országos felháborodást váltott ki, hogy a fővárosi, Király utcai KFC biztonsági embere megverte az Index újságíróját, a miskolci ügy is mutatja, hogy a szekuritisok indokolatlanul erőszakos fellépése szinte szokványosnak számít – még ha ezek az esetek kisebb nyilvánosságot is kapnak. Januárban a BKV ellenőrei vertek meg egy kéregetőt a 2-es metrón, augusztusban pedig az Ozora Fesztiválon dolgozó biztonsági szolgálat több embere bántalmazott vendégeket.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.