Szó nélkül vert össze két fiatalt a miskolci biztonsági őr

MN

2017. október 18., szerda 13:34, frissítve: szerda 13:52

Durva veréssel végződött az egyetemi buli két miskolci fiatal számára, támadójuk ellen most emelt vádat a helyi járási és nyomozó ügyészség.

Az eset még májusban, a Miskolci Egyetemi Napok idején történt, a két sértett egy szórakozóhelyre akart bemenni, de a 27 éves biztonsági őr egyiküket visszatartotta, ittasságára hivatkozva.

Társa bement a bárba, majd néhány óra múlva visszatért a kizárt baráthoz, hogy ismét megpróbálja bevinni.

A szekuritisnak ennyi elég is volt: szóváltás nélkül a fiatalokra támadt, mindkettőjüket leütötte – az egyik sértett bal lapockáján ízületi ficamot kapott az esés miatt, társa pedig a fején sérült meg könnyebben.

Az ügyészség a biztonsági őrrel szemben most garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta – a nyolc napon belül gyógyuló sérülés okozásáért és garázdaságért ugyanakkor külön-külön három év börtönbüntetés is kiszabható lenne.

Bár a napokban országos felháborodást váltott ki, hogy a fővárosi, Király utcai KFC biztonsági embere megverte az Index újságíróját, a miskolci ügy is mutatja, hogy a szekuritisok indokolatlanul erőszakos fellépése szinte szokványosnak számít – még ha ezek az esetek kisebb nyilvánosságot is kapnak. Januárban a BKV ellenőrei vertek meg egy kéregetőt a 2-es metrón, augusztusban pedig az Ozora Fesztiválon dolgozó biztonsági szolgálat több embere bántalmazott vendégeket.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Seszták beismerése és a Tolvajok utcája: megvan Kisvárda „nettó befizetője”

Milyen áron készülnek az ország keleti csücskében búvó kisvárosban a nagy látványberuházások?

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.