Térfigyelő kamerákkal küzd a bűnözés ellen a II. kerület

2013. február 15., péntek 18:56

Térfigyelő kamerákat üzemeltek be pénteken a Margit híd budai hídfőjénél és a Margit körút első szakaszán, a bűncselekmények visszaszorítása érdekében – tájékoztatta Láng Zsolt (Fidesz–KDNP) II. kerületi polgármester az MTI-t.

A kerületvezető elmondta, hogy a frekventált területen a nagy átmenő forgalom eddig jó terepet adott a bűnelkövetéshez, a kamerarendszer bővítése ezért komoly segítség lesz a környéken járőröző kerületi rendőröknek és a Városrendészet közterület-felügyelőinek. Felidézte, hogy egy hónapja a Margit híd budai hídfőjénél kábító hatást kiváltó itallal kínáltak meg egy férfit, aki eszméletét vesztette, majd ezután kirabolták.

Láng Zsolt az eddigi tapasztalatokat összegezve elmondta: a már kamerákkal figyelt közterületeken – például a Fény utcában és környékén – jelentősen javult a közbiztonság, a híd környékén is erre számítanak. Az új kamerák éjszaka is jó minőségű felvételeket továbbítanak a nap 24 órájában működő vezetésirányítási központba. A kamerák a Margit körútról, a Frankel Leó út mindkét szakaszáról, a HÉV-aluljáróról és az Árpád fejedelem útjáról készítenek felvételeket, és további egy készülék figyeli az Elvis Presley parkot.

A polgármester felidézte: nemrég rendészeti központot adtak át a pesthidegkúti városrészben is, ahol ugyancsak kamerák vigyázzák a rendet a Bánffy György Emlékparkban és a Máriaremetei bazilika parkjában.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.

Ruzsbaczky Zoltán

„Ugyanaz az imperializmus, mint korábban” – veszélyesnek nevezték az oroszbarátságot

Óva inti a túl közeli kapcsolattól Magyarországot a varsói külügyminiszter-helyettes. Interjú.