Terrorizálta volt párját, három évet kapott

tt

2012. május 4., péntek 12:15, frissítve: péntek 12:18

Jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a bátmonostori férfit, aki hónapokon át zaklatta és bántalmazta korábbi élettársát, valamint a nő apját.

A korábban többször is büntetett Balogh Zoltán egy éven át, 2009 februárjáig élt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel a nő bátmonostori házában. A kapcsolat felbomlása után a vádlott nem tudott belenyugodni a szakításba, folyamatosan hívogatta korábbi élettársát és annak szüleit. 2009. május 1. és augusztus 10. között 346 alkalommal próbálta meg felhívni, SMS-sel elérni a sértettet, akár éjszaka is. Többször is előfordult, hogy a férfi bemászott a sértett házának udvarába, az ajtót-ablakot feszegette, az asszonyt veréssel és megöléssel fenyegette. A zaklatások miatt a sértett több mint tíz alkalommal kért segítséget a rendőrségtől.

2009. június 6-án délelőtt is a ház udvarán tartózkodott a vádlott, amikor a nő apja arra kérte, ne zaklassa tovább a lányát. Balogh Zoltán előbb egy ötliteres műanyag flakonnal próbálta megütni az idősebb férfit, majd dulakodni kezdett vele, végül egy kaszával támadott rá, miközben azt kiáltotta: „megöllek, kinyírlak”. A sértettnek a fejére irányuló ütést sikerült a karjával kivédenie, így a kasza csak a homloka felett találta el. Az idősebb férfi könnyebben sérült meg, de a támadás akár életveszélyes sérüléssel is járhatott volna.

A vádlott 2009. augusztus 18-án ismét elment korábbi élettársához, fenyegetéssel sikerült bejutnia a házba; később az utcán követte, és többször megütötte, megrugdosta a nőt.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a vádlottat, és jogerősen három év négy hónap börtönbüntetéssel sújtotta, emellett elrendelte egy korábban kiszabott, egy év négy hónapos szabadságvesztés végrehajtását is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.