Tinédzser rúgta le az 1-es villamosról egy fiatal lány kutyáját

MN

2017. augusztus 10., csütörtök 14:50, frissítve: péntek 10:05

Egy 15 év körüli fiú rúgott le az 1-es villamosról egy gazdája mellett álló kutyát a népligeti megállóban tegnap éjszaka Budapesten. Az állat gazdája, egy fiatal, kutyakiképzőként is dolgozó lány ezután belerúgott az elkövetőbe, aki szintén leesett a villamosról. A jármű azonban továbbment, így a gazdája nem tudott leszállni a kutyájához. A lány kétségbeesett Facebook-posztban kérte a támadót vagy a kutya megtalálóját, hogy akár pénz ellenében is szolgáltassa vissza az ebet. Telefonon értük el a 4 éves belga juhászkutya gazdáját:

„A kutyámon póráz, nyakörv, hám és szájkosár is volt, békésen állt mellettem az ajtónál. Két megállóval a Népliget előtt szállt fel négy, szerintem 15 és 17 év közötti fiú. Egyikük szó nélkül mellém lépett a népligeti megállóhoz érve, majd amikor kinyílt az ajtó, belerúgott a kutyámba, aki kiesett a villamosból. Ekkor az első reakcióm az volt, hogy belerúgtam a rugdosóba, aki szintén kiesett az ajtón. A villamos ekkor elindult, a rugdosó fiú befutott a parkba, én pedig fennmaradtam a másik hárommal. Kérdőre vontam őket, de csak vigyorogtak. Senki sem segített, egyik utas sem szólt semmit, csak a telefonjukkal babráltak vagy kibámultak az ablakon. Amikor visszamentem a kutyáért a Népligethez, már nem volt ott” – mesélte az állat gazdája, aki azt sem zárta ki, hogy a kutyát el akarták rabolni, hogy eladják. A lány folytatja a keresést, de egyelőre nem tett rendőrségi feljelentést. A kutatásban önkéntes állatvédők is segítenek neki, a Népliget mellett a környékbeli utcákat is átnézték. A kutya idegenekkel nem barátságos, Zoi névre hallgat. Az állat gazdája a 06-20-299-4282 telefonszámon érhető el.

Zoi megkerült!

A kutyatulajdonos pénteken Facebook-bejegyzésben adott hírt az állat megtalálásáról.

Eközben 1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Facebook-oldalán egy magát kutyabarátnak nevező férfi annak, aki megtalálja az eltűnt kutyát. A pénzt egy „Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jelenlévő földi kiszolgáló szervezet” ajánlotta fel. A megtalálónak a pénzért cserébe egy közös fotóra is vállalkoznia kell a repülőtéren a kutyával.

Az 1-es villamos – különösen a vonal Stadionok és Népliget megállók közötti szakasza – a korábbi években sem volt a legbiztonságosabb tömegközlekedési eszköz, de az utóbbi időben megszaporodtak az erőszakos esetek. A Bors számolt be róla, hogy múlt hét szerdán brutálisan megvertek egy fiatal nőt az 1-es villamos Stadionok megállójánál. Délután hazafelé tartott a munkahelyéről a 25 éves F. Kinga, amikor egy fiatal pár női tagja így szólt hozzá: „Jobb lesz, ha arrébb mész!” A mondat elhangzása után a nőt kísérő férfi F. Kingához lépett, és teljes erővel arcon ütötte. Ő hiába próbálta lenyugtatni támadóját, az ütlegelés folytatódott, amihez csatlakozott a kötözködő nő is, aki Kinga arcát is összekarmolta, haját megtépte. A megtámadott nő szerencséjére egy férfi utas a segítségére sietett, a támadók pedig elmenekültek.

A Magyar Nemzet múlt heti cikkében megírta, a népligeti metróaluljáróban és a parkban gyülekeznek az olcsó, szintetikus drogokra, herbálra és egyéb kábítószerre áhítozó és azt fogyasztó, főként állami gondozásból kiszökő vagy szimplán távozó fiatalok. A Hős utcai villamosmegálló környéke, illetve a Pongrácz úti lakótelep pedig annyira veszélyes, hogy köztudott: a taxisok nem mernek utasokat felvenni a környéken. Így az 1-es villamos – hiába kamerázták be az új CAF-villamosokat – továbbra is veszélyes, főleg az egyedül utazók számára.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.