Tinédzser rúgta le az 1-es villamosról egy fiatal lány kutyáját

MN

2017. augusztus 10., csütörtök 14:50, frissítve: péntek 10:05

Egy 15 év körüli fiú rúgott le az 1-es villamosról egy gazdája mellett álló kutyát a népligeti megállóban tegnap éjszaka Budapesten. Az állat gazdája, egy fiatal, kutyakiképzőként is dolgozó lány ezután belerúgott az elkövetőbe, aki szintén leesett a villamosról. A jármű azonban továbbment, így a gazdája nem tudott leszállni a kutyájához. A lány kétségbeesett Facebook-posztban kérte a támadót vagy a kutya megtalálóját, hogy akár pénz ellenében is szolgáltassa vissza az ebet. Telefonon értük el a 4 éves belga juhászkutya gazdáját:

„A kutyámon póráz, nyakörv, hám és szájkosár is volt, békésen állt mellettem az ajtónál. Két megállóval a Népliget előtt szállt fel négy, szerintem 15 és 17 év közötti fiú. Egyikük szó nélkül mellém lépett a népligeti megállóhoz érve, majd amikor kinyílt az ajtó, belerúgott a kutyámba, aki kiesett a villamosból. Ekkor az első reakcióm az volt, hogy belerúgtam a rugdosóba, aki szintén kiesett az ajtón. A villamos ekkor elindult, a rugdosó fiú befutott a parkba, én pedig fennmaradtam a másik hárommal. Kérdőre vontam őket, de csak vigyorogtak. Senki sem segített, egyik utas sem szólt semmit, csak a telefonjukkal babráltak vagy kibámultak az ablakon. Amikor visszamentem a kutyáért a Népligethez, már nem volt ott” – mesélte az állat gazdája, aki azt sem zárta ki, hogy a kutyát el akarták rabolni, hogy eladják. A lány folytatja a keresést, de egyelőre nem tett rendőrségi feljelentést. A kutatásban önkéntes állatvédők is segítenek neki, a Népliget mellett a környékbeli utcákat is átnézték. A kutya idegenekkel nem barátságos, Zoi névre hallgat. Az állat gazdája a 06-20-299-4282 telefonszámon érhető el.

Zoi megkerült!

A kutyatulajdonos pénteken Facebook-bejegyzésben adott hírt az állat megtalálásáról.

Eközben 1 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel Facebook-oldalán egy magát kutyabarátnak nevező férfi annak, aki megtalálja az eltűnt kutyát. A pénzt egy „Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jelenlévő földi kiszolgáló szervezet” ajánlotta fel. A megtalálónak a pénzért cserébe egy közös fotóra is vállalkoznia kell a repülőtéren a kutyával.

Az 1-es villamos – különösen a vonal Stadionok és Népliget megállók közötti szakasza – a korábbi években sem volt a legbiztonságosabb tömegközlekedési eszköz, de az utóbbi időben megszaporodtak az erőszakos esetek. A Bors számolt be róla, hogy múlt hét szerdán brutálisan megvertek egy fiatal nőt az 1-es villamos Stadionok megállójánál. Délután hazafelé tartott a munkahelyéről a 25 éves F. Kinga, amikor egy fiatal pár női tagja így szólt hozzá: „Jobb lesz, ha arrébb mész!” A mondat elhangzása után a nőt kísérő férfi F. Kingához lépett, és teljes erővel arcon ütötte. Ő hiába próbálta lenyugtatni támadóját, az ütlegelés folytatódott, amihez csatlakozott a kötözködő nő is, aki Kinga arcát is összekarmolta, haját megtépte. A megtámadott nő szerencséjére egy férfi utas a segítségére sietett, a támadók pedig elmenekültek.

A Magyar Nemzet múlt heti cikkében megírta, a népligeti metróaluljáróban és a parkban gyülekeznek az olcsó, szintetikus drogokra, herbálra és egyéb kábítószerre áhítozó és azt fogyasztó, főként állami gondozásból kiszökő vagy szimplán távozó fiatalok. A Hős utcai villamosmegálló környéke, illetve a Pongrácz úti lakótelep pedig annyira veszélyes, hogy köztudott: a taxisok nem mernek utasokat felvenni a környéken. Így az 1-es villamos – hiába kamerázták be az új CAF-villamosokat – továbbra is veszélyes, főleg az egyedül utazók számára.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.