Tizenegy évet kapott az apját leszúró férfi

WL

2012. április 11., szerda 13:45

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte szerdán nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék azt a bátaapáti férfit, aki tavaly májusban több késszúrással megölte az apját.

A törvényszék első fokon ifjabb Tóth Ferencet emellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és 497 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A tényállás szerint az apjával hosszú ideje rossz viszonyban lévő, 52 éves vádlott alkohol befolyása alatt 2011. május 8-án közös otthonukban ölte meg 74 éves édesapját. A gyilkosságot szóváltás előzte meg, amelynek során az idős, beteg ember szóvá tette az őt ápoló férfi ittasságát, és durván felszólította arra, hogy hagyja el az otthonát.

Ezt követően a vádlott egy 18 centiméteres pengéjű késsel mellkason és hason szúrta apját, aki 5-15 percen belül életét vesztette. Az elkövető, akit még aznap őrizetbe vettek, a rendőrségen beismerte tettét.

Domonyai Alexa tanácsvezető bíró kitért arra, hogy az apa és a fiú viszonya már korábban is tettlegességig fajult; a vádlott 2005. június 29-én hátba szúrta apját, ezután életveszélyt okozó testi sértés miatt másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte őt a bíróság.

A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte a korábbi bűncselekményt és a férfi ittasságát, enyhítő körülményként vette számba a többi között a sértett hosszú ideig folytatott „számon kérő magatartását" és a vádlott túlzott alkoholfogyasztás miatt bekövetkezett szellemi leépülését.

A vádlott védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.