Tizennégy évig rejtőzött a győri lány gyilkosa

MNO

2017. január 11., szerda 16:36, frissítve: szerda 17:09

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya elfogott egy 36 éves gönyűi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 14 évvel ezelőtt Győrben, Sashegypusztán megölt egy 22 éves lányt – írja honlapján a rendőrség.

A gyilkosság nagyon megrázta a helyieket. A tettest nem sikerült elfogni, ám a 2003-ban történt bűncselekmény elkövetőjének – az Index cikke szerint – megvan a dns-mintája, így ha az egyezik a most elfogott férfiéval, könnyű lesz a bizonyítás. 

A portál Hardi Péter Rejtőzködő gyilkosok című könyvét használta fel, hogy rekonstruálja a gyilkosságot. A 22 éves T. Eszter épp kerékpárral tartott édesanyjához, aki Sashegypusztán élt. Két kislány látta utoljára Győr külterületén, amikor egy bordó színű autó megállt mellette. A sofőr kiszállt, körbejárta a kocsit, és miután a férfi elhajtott, már csak T. Eszter biciklije feküdt az úton. Időközben feltűnt egy másik férfi is, aki a bozótosban próbálta megtalálni Esztert, de nem járt sikerrel. Ezt követően ugyan visszatért a bordó autó, de a sofőr csak intett a két fiatal lánynak, akik annyit láttak, hogy a férfi egyedül ül az autójában.

Az áldozat holttestét másnap Győr túlsó felén találták meg. Kiderült, hogy a 22 éves áldozatot előbb összeverték, húzták a földön, a nyakát szorongatták, végül egy bálazsinórral megfojtották.

Először Eszter volt barátja került képbe a gyilkosság kapcsán, de megdönthetetlen alibivel rendelkezett, és a dns-e sem stimmelt az elkövetőével, ugyanígy az áldozat új barátját is kizárták a lehetséges elkövetők közül, valamint az étterem vendégkörét is, ahol Eszter pincérként dolgozott.

A nyomozást 2005. februárban felfüggesztették, de nem szüntették meg, az ügyet nem zárták le. Az akkori törvényi szabályozás szerint nem évült el a bűncselekmény, de mivel azóta többször is újrakezdték a nyomozást, az egyébként is megszakítaná az elévülési időt.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a most elfogott 36 éves férfi, S. A. kicsoda, és az áldozat környezetéhez tartozott-e.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.