Több mint tizenegy évet kapott a gödöllői autótolvaj és gázoló

MN

2018. február 13., kedd 15:11, frissítve: kedd 15:35

Minden vádpontban – jármű önkényes elvételében, közúti veszélyeztetésben, bódult állapotban történő járművezetésben és segítségnyújtás elmulasztásában – bűnösnek találta a Gödöllői Járásbíróság Sz. Lajost, aki még 2016 nyarán megpróbált megszerezni egy autót, közben pedig halálra gázolt egy 24 éves lányt. A bíróság ezért halmazati büntetésként 11 év 8 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Mellékbüntetésként öt évre eltiltotta a járművezetéstől, nyolc évre pedig a közügyektől.

Az elsőfokú ítélet szerint a 36 éves vádlott – egy ismert gödöllői zenész – korábban már volt büntetve, rendszeresen fogyasztott nyugtatókat, kábítószert, és ivott is rájuk. A bűncselekmény napján is bódult állapotban volt, amikor meglátta, hogy a sértett a kapu kinyitásával van elfoglalva, az autó pedig járó motorral áll a beállón. A vádlott a vezetőülésbe ült, és hátramenetben visszakanyarodott az utcára. Az áldozat nem akarta hagyni, belekapaszkodott az ablakba, mire a férfi nagy sebességgel megindult, behajtott az árokba, és maga alá gyűrte a sértettet, aki a helyszínen meghalt. 

A vádlott a baleset után kimászott az ablakon, és elhagyta a helyszínt, pedig tudta, hogy a sértett az autó alá szorult. Később egy isaszegi kocsmában fogták el. Sz. Lajos korábban beismerő vallomást tett, de később visszavonta. A bíróság ennek ellenére a vádiratot apróbb kiegészítésekkel bizonyítottnak látta.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. A bíróság ugyanakkor fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását, vagyis börtönben marad a másodfokú eljárásig. 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.