Több mint félmilliárddal távozott Magyarországról a diszpécser

NT

2012. január 4., szerda 16:44

Különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás, közokirat-hamisítás bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészségnek a rendőrség egy 2009-ben történt sikkasztás ügyében; a vádlott, egy pénzszállító cég diszpécsere, több mint félmilliárd forinttal távozott annak idején Thaiföldre.

A gyanúsított 2009 szeptemberében ötszázmillió forintnál is több pénzt sikkasztott el az őt alkalmazó társaság miskolci telephelyéről. Másnap már el is hagyta az országot, és Thaiföldön próbált meg a hatóságok elől elrejtőzni – emlékeztetett az esetre Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nemzetközi elfogatóparancs alapján Thaiföldön elfogott férfit 2010 januárjában szállították Magyarországra. Az azóta is előzetes letartóztatásban lévő egykori diszpécser az eljárás során nem működött együtt a hatóságokkal, mindvégig megtagadta a vallomást – tette hozzá.

A rendőrség a napokban lezárta a nyomozást az ügyben, és különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás, valamint más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi meg az iratokat az ügyészségnek – mondta Gaskó Bertalan.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.