Számos ügye volt már a gyilkossággal gyanúsított fideszesnek

LD

2016. február 12., péntek 20:35, frissítve: péntek 22:01

Jelentős tartozásai lehettek, és bűnsegédként már megrótták magánokirat-hamisításért Gál Rolandot, aki eddig fideszes önkormányzati képviselő volt Dunaújvárosban, most pedig gyilkossággal gyanúsítják.

Bűnsegédként elkövetett magánokirat-hamisítás miatt 2003-ban már megrótták azt a Gál Rolandot, akivel szemben most gyilkosság miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság – számolt be róla az Index. Három évvel később aztán pénzbüntetést kapott, mert plakátragasztót öntött az MSZP akkori megyei alelnökének autójára. Facebook-posztjai szerint egyébként sem gondolt sok jót a dunaújvárosi Fidelitas korábbi vezetője az MSZP-sekről: tavaly megosztott bejegyzése szerint például az MSZP-sek a majmok rokonai, míg 2014 végén az „Apa, mi az a hazaszeretet? – Nem tudom, fiam, mi MSZP-sek vagyunk” viccel szórakoztatta magát. Amikor kellett, migránsozott vagy épp sorosozott, a gyanú szerint pedig egy társával együtt része volt egy több mint két évvel ezelőtt eltűnt dunaföldvári férfi meggyilkolásában. A helyi Castellum.do szerint az áldozat Molnár Antal vállalkozó lehetett.

Kölcsönt halmozott fel

Az Alfahír szerint jelentős kölcsöne is volt Gálnak: 2010-ben a munkaadójától kért, később viszont a Perkons DHŐ Kft., azaz a Dunaújvárosi Hőszolgáltató Kft. jogutódja perre vitte az ügyet. A tavaly július 16-án kezdődött tárgyalás tétje a Jobbik-közeli lap szerint az volt, hogy Gálnak vissza kell-e fizetnie 16 millió forintot. A Székesfehérvári Törvényszék szerint február 11-én volt a polgári peres eljárás harmadik tárgyalási napja, ezen viszont már az időközben felfüggesztett párttagságú Gál már nem tudott részt venni, mert előzetes letartóztatásban ült.

Holttest a betonban

Dunaújvárosban három napja helyszínelnek a rendőrök egy családi háznál. A Hír TV információi szerint az ingatlan a gyanúsított egyik rokonáé, az áldozatot pedig bebetonozhatták. Az eltűnt férfi holttestét kereső szakemberek a pincét bontják.

A Magyar Nemzet információi szerint Gál Roland mellett a másik gyanúsított az apósa. Úgy tudjuk, a rendőrök az ő birtokán találták meg elásva az eltűnésekor 41 éves dunaföldvári vállalkozó holttestét. A nyomozók arra gyanakodnak, hogy üzleti elszámolási vita állhatott a gyilkosság hátterében.

Rendőröket tüntetett ki

Az Index szerint az is figyelemre méltó, hogy Gál volt 2010 és 2014 között Dunaújváros közbiztonsági bizottságának elnöke, és ő tüntette ki a helyi rendőröket épp akkoriban, amikor Molnárt megölhették. Gál 2014 őszén a város közbiztonsági tanácsnoka lett.

A rendőrség a gyilkossági üggyel kapcsolatban rendkívül szűkszavú. Kerestük mi is a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot, ám Molnár Ágnes rendőr főtörzsőrmester csak ezt közölte az MNO-val: „Az Ön által kérdezett ügy kapcsán az eddigi tájékoztatáson túlmenően a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb információkkal nem tudunk szolgálni. Amennyiben a tájékoztatás nem sérti már a nyomozás érdekeit, haladéktalanul megtesszük a sajtó részére.”

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.