Tragédia: mentő és kukásautó ütközött

LM

2012. május 7., hétfő 16:53

Megkülönböztetett jelzéseket használó mentőautó ütközött össze egy kukásautóval hétfőn Kállósemjénben; a baleset következtében a mentőautóban szállított beteg meghalt, hárman pedig megsérültek – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Takács Judit elmondta: a mentőautó éppen egy súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérültet szállított, amikor a Kossuth utcán összeütközött a kukásautóval.

Az eddigi információk szerint a szemétszállító autó egy kereszteződésben kanyarodott a szirénázó mentőautó elé – mondta el Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója az MTI érdeklődésére. Az összeroncsolódott mentőautóban szállított beteg meghalt, két mentős a fején, egy másik pedig hasán sérült meg; az orvos igazgató egyelőre nem tudta megmondani, hogy sérüléseik mennyire súlyosak.

A helyszínen van a katasztrófavédelem műveleti szolgálati egysége is. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.