Túl az életveszélyen a tömegbaleset sérültjei

BL

2012. július 1., vasárnap 16:25

Stabilizálódott a szombati röszkei baleset sérültjeinek állapota – közölte a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Klinikai Központja vasárnap. Három gyerek sérült meg súlyosabban, a felépülésük több hetet vesz igénybe; a klinikára vittek hat felnőtt sérültet is, ők hétfőn elhagyhatják a kórházat.

Három tizenéves gyerek sérült meg súlyosabban – közölte az SZTE Gyermekklinikájának igazgatója. Túri Sándor professzor elmondta: egy kislányt medence- és bordatörés miatt kellett megműteni, és belső mellkasi zúzódásai is súlyosak, állapotát azonban sikerült stabilizálni, már nincs életveszélyben. A másik két gyermek csonttörést szenvedett, egyiküknek a mája is megsérült. A baleset három gyermekkorú sérültjének fölépülése több hetet vesz igénybe – tette hozzá a professzor.

Hat felnőtt kisebb agyzúzódás, bordatörés, nyaki csigolyasérülés, belső zúzódások miatt került az SZTE Traumatológiai Klinikájára – közölte Török László docens. Az ügyeletvezető főorvos elmondta: műtétre nem volt szükség, a megsérült felnőttek hétfőn elhagyhatják a klinikát.

A tömegbaleset szombaton hajnalban történt. A röszkei átkelő kilépőoldalán a Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások miatt mintegy két kilométeres kocsisor torlódott fel, a kamion ebbe a sorba rohant bele hátulról. A balesetben egy, a leghátsó autóban utazó 44 esztendős férfi életét vesztette, az akkori tájékoztatás szerint ketten – egy kislány és egy felnőtt – életveszélyesen megsérültek, öten súlyos, heten könnyű sérüléseket szenvedtek.

A sértetlen utasokat, mintegy harminc embert, zömében tíz évnél fiatalabb gyerekeket az önkormányzat segítségével a katasztrófavédelem a röszkei művelődési házban helyezte el, és ellátásukról is gondoskodott. A rendőrség szombaton őrizetbe vette a kamiont vezető 32 éves férfit. A járművével Németországból Törökországba gyúlékony anyagokat, illetve ciánvegyületeket szállító kamionos ellen halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indul büntetőeljárás.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja