Új eljárás lesz a gyilkossággal vádolt darnózseli hentes ügyében

MN

2017. október 24., kedd 15:36, frissítve: kedd 15:51

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárás lefolytatására, újabb határozathozatalra utasította a Győri Ítélőtábla kedden az elsőfokú bíróságot a darnózseli hentes ügyében, akit azzal vádolnak, hogy megölte a feleségét, feldarabolta, a maradványait pedig részben elégette, majd szétszórta – írja a 24.hu.

A férfit a Tatabányai Törvényszék tavaly decemberben felmentette, mondván, nem sikerült bizonyítani a bűnösségét. A táblabíróság most azt állapította meg, hogy az elsőfokú bíróság ítélete megalapozatlan, illetve indokolási kötelezettségét részben elmulasztotta. A megalapozatlansághoz pedig az vezetett, hogy a törvényszék bizonyítékértékelése hiányos volt, ami a tényállás részbeni felderítetlenségét okozta.

N. János a vád szerint 2014 májusában megölte válófélben levő feleségét. A holttestet a házuk pincéjében feldarabolta, elektromos húsdarálóval ledarálta, elégette, a maradványokat pedig a falu határában, a zseli réten szétszórta.

A férfi másfél évtizedig élt házasságban a gyógytornász Judittal. Két gyermekük született, és addig látszólag minden rendben volt közöttük, amíg a férj egyszer félreérthető helyzetben nem találta a feleségét az egyik páciensével.

Az ügyészség N. Jánost azzal vádolta meg, hogy 2014. május 27-én felesége mosonmagyaróvári rendelőjéhez utazott, megvárta, amíg a nő végez a munkával, megölte, aztán autója csomagtartójában hazaszállította. Otthon vacsorát adott a kisfiának, lefektette aludni, aztán a holttestet a pincében ledarálta, elégette, a maradványokat pedig két nap múlva szétszórta a falu határában. A darálót később eltüntette, a vérnyomokat, pedig olyan alaposan feltakarította, hogy a nyomozóknak egyetlen cseppre sem sikerült rábukkanniuk a ház pincéjében. Bár hozzátartozói rögtön bűncselekményre gyanakodtak, Juditot egy ideig eltűntként keresték. Fordulat akkor állt be az ügyben, amikor egy tanú jelentkezett, és azt mondta, hogy látta, amint N. János felesége eltűnése után néhány nappal a zseli réten valamit szétszór egy zsákból. A rendőrök a tanú által említett helyen emberi maradványokra bukkantak, szívre, tüdőre, májra, amelyeket később az áldozat maradványaiként azonosítottak.

N. János csaknem két és fél évet ült előzetesben, mire az elsőfokú ítélet megszületett. A darnózseli hentes a bűnösségét végig tagadta, azt állította, hogy a felesége életben van, csak „lelépett” valahova, és a maradványok DNS-vizsgálatának eredményét is kétségbe vonta.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.