Új felszerelések a kórházban

WA

2012. február 17., péntek 16:59

A kiskunhalasi Semmelweis Kórház radiológiai osztályán 330 millió forintos beruházás eredményeként kicserélték a röntgenberendezéseket, és egy új CT-t vásároltak – mondta Romhányi Zoltán, a kórház igazgatója pénteken a megújult radiológiai osztály átadásán.

A kor színvonalának megfelelő digitális technikával, magas szakmai igényeket is kielégítő, gyors, betegközpontú ellátás valósítható meg, mert a hagyományos röntgenfilm-képalkotást digitális technika váltja fel – emelte ki Romhányi Zoltán.

Az új, 16 szeletes CT-gép, a három új, digitális röntgenberendezés, a mobil röntgengép, a foszforlemzes mammográfiás kazettarendszer, a digitális képleolvasó és az ezekhez tartozó számítástechnikai rendszer révén új radiológiai osztály fogadja a térség betegeit – mondta az igazgató.

Lukács László (Fidesz), a Kiskunhalas központú választókerület országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a beruházás a kórházban folyó, uniós támogatású projekt részeként valósult meg. A képviselő fontosnak nevezte, hogy a hárommilliárd forintot meghaladó támogatásból új épületrésszel, korszerű orvosi berendezésekkel, új informatikai és betegirányítási rendszerrel gyarapodik a kiskunhalasi kórház, amely csaknem 40 éves fennállása óta először részesül fejlesztési célú támogatásban.

A sikeres beruházással a Semmelweis Kórház a térség egyik legjobban felszerelt egészségügyi intézménye lesz – mondta Lukács László.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.