Vádat emeltek a zebrán gázoló békéscsabai mentő ellen

MTI

2017. október 3., kedd 10:09, frissítve: kedd 10:55

Vádat emeltek egy mentőautó-sofőr ellen, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán – tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Főügyészség kedden. A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentő tavaly november 22-én délután fél háromkor – riasztás helyszínére vonulva – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén. A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogátkelőhely mellett egy méterre – miután a lámpa zöldre váltott –, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány a kezében tartotta a mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését. A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A mentőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó óránkénti 58-60 kilométeres sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset – írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerülő, hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.