Vádat emeltek a zebrán gázoló békéscsabai mentő ellen

MTI

2017. október 3., kedd 10:09, frissítve: kedd 10:55

Vádat emeltek egy mentőautó-sofőr ellen, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán – tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Főügyészség kedden. A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentő tavaly november 22-én délután fél háromkor – riasztás helyszínére vonulva – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén. A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogátkelőhely mellett egy méterre – miután a lámpa zöldre váltott –, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány a kezében tartotta a mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését. A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A mentőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó óránkénti 58-60 kilométeres sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset – írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerülő, hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.