Vádat emeltek a zuglói gyilkosság ügyében

MNO

2016. január 6., szerda 10:02

A Fővárosi Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy budapesti férfival szemben.

A vádirat szerint a 32 éves férfi – aki termékértékesítőként dolgozott egy cégnél – anyagi gondokkal küzdött, ezért elhatározta, hogy az interneten keresztül, alkalmi szexuális kapcsolat ürügyén felkeres egy nőt, akitől ezután akár erőszak alkalmazásával is pénzt szerez, derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Több mint harminc késszúrás

Elhatározásának megfelelően a férfi 2014. szeptember 11-én a délelőtti órákban telefonon felhívta a sértettet, és még aznap délutánra találkozót beszélt meg a nő lakására – írják.

Ezután a vádlott magához vett egy kalapácsot, majd a telefonon megbeszélt tizennegyedik kerületi címre ment. Miután a sértett beengedte a férfit, az a vád szerint elővette a ruházatába rejtett kalapácsot, és többször, erőteljesen megütötte vele a sértettet a fején. Ezután a vádlott kiment a konyhába, ott magához vett egy kést, amellyel ezután testszerte összesen több mint harmincszor megszúrta a nőt.

A sértett a súlyos bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette. A vádlott eztán a lakásból magához vette a sértett értékeit, valamint készpénzét, majd távozott a helyszínről.

Életfogytiglanit kaphat

A vád szerint a férfi ezt megelőzően is követett el bűncselekményeket pénzszerzés céljából. 2014 nyarán egy, az értékesítő munkája során megismert 86 éves nőt rabolt ki a második kerületi lakásán. Az idős nőt a vádlott a vád szerint ököllel bántalmazta, majd készpénzt vett el tőle, és a nő kezén lévő arany pecsétgyűrűt is eltulajdonította – derül ki a közleményből.

Mint írják, a Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfit a fentiek alapján nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja, amiért életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.