Vádemelési javaslat a gázpisztollyal és viperával támadó férfi ellen

MD

2012. június 11., hétfő 15:40, frissítve: hétfő 16:18

Befejezte a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség a gyanúsított ellen a februári miskolci fegyveres postarablási kísérlet ügyében – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dobi Tamás elmondta: a tettes február 16-án két gázpisztollyal és egy viperával ment be Miskolcon egy postahivatalba, és bántalmazni kezdte a szolgálatot teljesítő biztonsági őrt, közben eldördült az egyik fegyver.

A dulakodás következtében a biztonsági őr nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett, a támadásban más nem sérült meg. A fegyveres férfi zsákmány nélkül menekült el, hátrahagyva az egyik pisztolyát. A rendőrök nem sokkal a bűncselekmény elkövetése után elfogták a gyanúsítottat, és megtalálták nála a másik fegyvert is. A férfit őrizetbe vették, majd a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezték.

A megyei főkapitányság mostanra befejezte a nyomozást, és az ügy iratait – fegyveres rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.