Vandálok törték le az esztergomi Mária-szobor fejét

MN

2017. november 14., kedd 20:58, frissítve: kedd 21:53

Vandálok dúlták fel az esztergomi bazilika melletti kegyhelyet, a három éve felújított Szűz Mária-szobor fejét letörték, a virágokat és vázákat pedig szétdobálták – hangzott el az RTL Híradóban.

Romanek Etelka polgármester szerint egy gyönyörű szobrot tettek tönkre, szerinte a pusztításra nincs más magyarázat, mint az, hogy a rongálóknak súlyos pszichés gondjaik lehetnek. A település vezetője azt ígérte: ha visszakapják a darabokat, restaurálják és helyreállítják a szobrot.

Ugyan a kegyhelyen és környékén nincs térfigyelő kamera, de a zarándokhelytől nem messze álló bazilika oldalában már több is van. 

A rendőrök a felvételek alapján próbálják megtalálni a vandált vagy vandálokat.

 

A szerkesztő ajánlja

Németh Ványi Klári

Aki a gulágon nőtt fel

Az akkor mindössze tizennégy éves Nagy Rózsát 1945 januárjában hurcolták el Göncről. Az ő történetével emlékezünk a kommunizmus áldozataira.

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.