Verték és éheztették a gyerekeiket: súlyosbították az ítéletet

WL

2012. május 10., csütörtök 20:28

Súlyosbította, jogerősen három, illetve két év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Veszprémi Törvényszék azt a házaspárt, amely éheztette, verte öt gyermekét.

A veszprémi férfi és felesége 2006 és 2010 között folyamatosan rosszul bánt gyermekeivel: éheztették, verték őket. Nyolcéves kislányuk arcát egyszer például forró olajba nyomták, a gyermek sebe az orvosi ellátásnak köszönhetően javult. Anyja nem törődött lánya ápolásával, az iskolában vették észre, hogy sebe elfertőződött, begyulladt, gennyessé vált. A kislány maradandó egészségkárosodást szenvedett, plasztikázni is kellett az arcát.

A gyerekek éveken át alultápláltak voltak, szüleik nem intézték hivatalos ügyeiket, így például ingyenes étkezésüket; a gyerekek állapota rendkívül elhanyagolt volt.

A szülők annak ellenére is mostoha körülmények között tartották gyermekeiket, hogy az iskolából, a gyermekvédelemtől többször is felszólították őket: lássák el a gyermekeiket rendesen. Végül a legnagyobb gyerek – aki ma már nagykorú – kérte saját és testvérei védelembe vételét. A gyerekek állami gondozásba kerültek, a szülők felügyeleti jogát megszüntették.

Az elsőfokú bíróság ítéletét a Dülkné Pintér Zsuzsanna vezette büntetőtanács súlyosbította csütörtökön: az apa büntetését két évről három év börtönre, az anyáét másfél év felfüggesztett börtönről két év letöltendő börtönre változtatta, eltiltva őket a közügyektől.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.