Vitorlást és csónakot is menteni kellett

PR

2012. április 29., vasárnap 21:56, frissítve: vasárnap 21:56

Előbb egy nádfalra sodródott vitorlást, nem sokkal később pedig egy levágott nádra sodródott csónakot mentettek a vízirendőrök a Velencei-tavon vasárnap délután – tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

R. Szabó Ágnes elmondta, a másodfokú viharjelzésnek megfelelően a Magyar Országos Horgász Szövetség kikötőjébe tartott egy vitorlás, de elektromos motorja nem bírt az uralkodó déli széllel, ezért a legénység a vízi járőrök segítségét kérte. A nádfalra sodródott vitorlást kivontatták a partra, így ért partot a vitorláson tartózkodó család, köztük egy nyolc hónapos csecsemő.

Nem sokkal később két horgász kérte a rendőrök segítségét. Ők szintén a viharjelzés miatt igyekeztek az északi parton lévő kikötőt elérni, de a szél a levágott nádra sodorta őket. A segélyhívást követően a rendőrség hajója felvette a horgászokat, csónakjukat a kikötőbe vontatták.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.