Az év kórháza lett a Zala megyei

tt

2012. május 11., péntek 14:45

A betegellátás folyamatos javítása, a szükséges emberi és szakmai feltételek biztosítása és a likviditásra törekvő gazdálkodás a célja a Zala Megyei Kórháznak, amely elnyerte a 2011. év kórházának járó szakmai elismerést – közölte pénteken az intézmény főigazgatója.

Csidei Irén a díj elnyerésével kapcsolatban tartott zalaegerszegi sajtótájékoztatón kifejtette: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán elnyert elismerés azért fontos, mert szakmai kritériumok három évre visszatekintő értékelése alapján történt.

Az intézmény másfél ezer munkatársának munkája és a megyei önkormányzat mint korábbi tulajdonos támogatása tette lehetővé, hogy megfeleljenek a pályázati elvárásoknak, amelyek egyikeként nem lehetett 60 napnál hosszabb idejű lejárt tartozásuk.

A betegellátáshoz, az intézmény szervezettségéhez kötődően hét témakörben kellett bizonyítania az intézménynek, felmérték a vezetés, a humán erőforrás és a szakmai munka minőségét, számba vették az elégedettségi vizsgálatok eredményeit, vizsgálták a gazdálkodást, a minőségmenedzsmentet és az egészségfejlesztést. Ezek szakmai értékelése alapján nyerhette el a Zala Megyei Kórház – 2005 után másodszor – az év kórháza kitüntetést.

A főigazgató hozzáfűzte: maguk is évente vizsgálják a szakmai, gazdálkodási eredményeiket. Nem lehet minden tökéletesen rendben a kórházban, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy folyamatosan javítsák a betegellátást, biztosítsák a szakmai és emberi feltételeket, intézkedéseikkel pedig likvid gazdálkodásra törekednek.

Csidei Irén az MTI kérdésére hozzátette: az évente 34 ezer fekvő beteget és 800 ezer járó beteget ellátó intézményben tavaly készült el mintegy 750 millió forintos beruházással a sürgősségi centrum. Pályázati forrásból már folynak a struktúraváltást lehetővé téve átalakítások 4,8 milliárd forintos beruházással, illetve tart a pszichiátriai rehabilitáció 177 millió forintból történő korszerűsítése.

Manninger Jenő, mint a korábbi fenntartó, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke (Fidesz–KDNP) arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy nagyon nehéz körülmények között, szakemberhiánnyal küzdve, de szakmai szeretettel végezték munkájukat az intézmény dolgozói. A kórház felelősen tudott gazdálkodni, fejlesztéseket indítani, pénzügyi helyzete stabil volt, köszönhetően annak is, hogy a megyei önkormányzat gazdálkodása is viszonylag rendezett volt.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.