Érdemes kinézni – 12. Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

családháló.hu

2012. január 21., szombat 10:06

Január 20-án megnyitotta kapuit a 12. Educatio-kiállítás, mely a hazai főleg felsőoktatási, vagy ilyen célú intézmények, szervezetek, cégek információs olvasztótégelye. A kétnapos kiállítás szombaton 10-17 óráig várja az érdeklődőket.

A kiállítók között a hazai felsőoktatási intézmények mellett bőven jutott hely a szakma többi képviselőjének is. A tankönyvkiadók, taneszközgyártók, oktatási területű kutatóintézetek mellett természetesen idén is helyet kaptak a hazai és külföldi továbbtanulással kapcsolatban információt nyújtó intézmények.

A standok között barangolva a kész kérdés nélkül érkezők is számos informatív impulzusban részesülnek, köszönhetően az egyre inkább elharapódzó marketingfogásoknak: a magyar tendenciózus „mindenre-nyomunk”-elv idén a bögrék mellett a legkülönfélébb csecsebecsékben látszik kicsúcsosodni, így tehetünk szert emblémázott tollakra, táskákra, füzetekre, jegyzettömbökre, gumilabdákra, vagy a rendszerváltás előtti kempingezős időkből jól ismert koronggá préselhető lapospohárra…

Természetesen az alapvető igénye a kiállításnak idén is – stand vagy előadás formájában – bemutatni minden olyan fontosabb vonulatot, ami hatással van a mai hazai felsőoktatásra. Téma van bőven, hiszen a felőoktatási törvény változásai, illetve a felvételi jelentkezések idei sajátosságai mellett a hagyományos pályaválasztási kérdések is folyamatosan lázban tartják a nagyérdeműt. Vannak, akik már előre gondolkodnak, számos olyan látogató akad, akik még csak jövőre fognak érettségizni, de rengeteg felszalagozott maturandus és maturanda is rótta köreit.

A kiállítás második, egyben záró napján érdemes előadók nyilatkoznak érdekes témákban, a program megtalálható a www.educatio.hu/educatio2012 oldalon.

Forrás: Családháló

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.