Fényrózsa hagyománytábor Zebegényben!

családháló.hu

2012. július 1., vasárnap 12:35, frissítve: vasárnap 12:38

Sárkányhajózás a Dunán dobszóra, kemencetapasztás lábbal, éjszakai bátorságpróba, néptánc ebéd után mezítláb, bábjáték saját készítésű bábokkal, jurtában alvás vaddisznóröfögésre... a lista nagyon hiányos, de már ebből is látszik, milyen izgalmas és változatos, elsősorban azonban értéket és minőséget közvetítő a Zebegényi Fonó Fényrózsa hagyománytábora, amely idén is várja a 8-14 éves gyerekeket.

Az egyhetes tábor a festői szépségű Zebegényen, a Szőnyi Táborban kap helyet. A Fonó tagjainak célja, hogy a Fényrózsa hagyománytáborban a résztvevők munkára foghatják érzékszerveiket, élményszerűen ismerkedhetnek a természet erőivel, elemeivel, s a számtalan programon keresztül közeli kapcsolatba kerülhetnek a magyar népművészettel, történelmi hagyományainkkal, nemzeti örökségünkkel.

A tábor az öt elem megtapasztalásának különböző formáira épül, melyek mindegyikéhez tevékenységek egész sora járul. A kézműves, zenei és táncos hagyomány kötődik a természetben szerzett tapasztalatokhoz: agyagozás, fafaragás, népi hangszerkészítés, nemezelés, csuhéfonás, népdal-, népi játék és tánctanulás fonódik egybe a Börzsöny állat- és növényvilágának megismerésével.

A kézműves, zenei és természetjáró programokat szakképzett művészek, zenészek, tanárok és természetbúvárok tartják. A tábor zárónapján a gyerekek ünnepélyes kiállításmegnyitóval várják szüleiket: a tárlaton bemutatják egész heti munkájuk “termését”, amelyet aztán - természetesen - haza is vihetnek.

Aki kedvet kapott hozzá, hogy ilyen szellemiségben töltsön el egy hetet Zebegényben, az július 27-ig jelentkezhet a www.szonyitabor.hu oldalon, illetve a szonyitabor10@gmail.com e-mailcímen. A tábor bentlakásos, a gyerekek számára biztosított a 24 órás felügyelet, valamint a napi háromszori étkezés. A tábor költsége 40.000 Ft. Azok számára, akik nem alszanak a táborban és nem étkeznek ott, a részvételi díj 15.000 Ft. (Ebédet napi 850 Ft-ért tudnak biztosítani a szervezők.)

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.