Megdöbbentő: kézikönyv abortusz végrehajtásához

családháló.hu

2012. július 4., szerda 15:09, frissítve: szerda 15:12

Megdöbbentő kézikönyvet adott ki a WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet arról, hogy miként lehet a legbiztonságosabban végrehajtani abortuszokat a terhesség különböző szakaszaiban. A kézikönyv négy fő témát ölel fel: felbecsüli a nem biztonságos abortuszok számát világszerte, közzéteszi a legújabb klinikai ajánlásokat az abortuszok végrehajtását illetően, különböző szolgáltatásokat mutat be és javaslatokat tesz az abortusz jogi oldalával kapcsolatban.

A kézikönyv szerzői a kiadvány elején igyekeznek tisztázni, hogy a már 2003-ban megjelent könyvecske második kiadását az indokolta, hogy az egyre fejlődő orvostudomány ellenére évente 22 millió abortuszt hajtanak végre nem biztonságos körülmények között, amelynek eredményeképpen nagyjából 47 ezer nő hal meg és további ötmillióan szenvednek valamiféle egészségügyi károsodást a beavatkozást követően.

A WHO szerint ezeknek az eseteknek óriási százalékát meg lehetne akadályozni megfelelő szexuális felvilágosítással, családtervezéssel, biztonságos, legális abortuszok végrehajtásával, valamint a fellépő komplikáció megfelelő kezelésével. A nemzetközi abortuszt támogató szervezetek nagy előrelépésként tekintenek a kiadványra. Az IPAS nevű civil szervezet például elismerően nyilatkozott a WHO-ról, amely “tiszteli a nők abortuszhoz való jogát.”

Sokan úgy vélik, a WHO rengeteget tett azért, hogy emberek millióinak életét megvédje, vagy minőségibbé tegye. Az abortusz-kézikönyv azonban óriási felháborodást váltott ki a pro-life szervezetek körében világszerte. Scott Fishbach, a Minnesota Citizens Concerned for Life (MCCL) Global Outreach nevű szervezet igazgatója úgy véli, a WHO abortuszt propagáló kiadványa éppen az ellenkező irányba viszi a szervezet, mint amerre eddig tartott. “Az illegális abortuszok és az édesanyák magas halálozási arányának ügyét nagyon egyszerűen meg lehet oldani: biztosítsunk számukra tiszta víz-utánpótlást, elegendő mennyiségű vért és megfelelő egészségügyi ellátást. A statisztikák szerint ezek mentik meg a nők életét, nem pedig az abortusz legalizálása.”

A kézikönyvre reagálva nyílt levelet intézett a WHO-hoz a holokauszt egyik áldozatának unokája, Peggi Clores, azzal vádolva a szervezetet, hogy az meg nem született gyermekek meggyilkolására buzdít. Clores hangsúlyozza, hogy minden, még az édesanyja hasában lévő gyermek emberi lény. “Hitlerhez hasonlóan önök is elrejtik ezt a tényt a világ és saját lelkiismeretük elől”, írja Clores.
Peggi élesen kritizálta a WHO-t azért is, mert annak ellenére az abortusz mellett kardoskodik, hogy egy gyermek elvetetése milyen fizikai és pszichés hatással van a nőkre. “A nők jobbat érdemelnek ennél”, írja Clores. “Egy magát egészségügyi-nek tituláló szervezet nem kiálthat ki jogosnak egy emberiség elleni bűntettet. 1973  óta csak az Egyesült Államokban évente 1,5 millió abortuszt hajtanak végre. Ez még Hitler bűnét is felülmúlja! Legyen vége ennek az őrületnek!”

Forrás: Családháló

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.