Milliárdos hajolgatók

Szabó Dániel

2012. június 11., hétfő 10:44, frissítve: hétfő 10:54

Mintegy 3 ezer tonna illegálisan lerakott hulladéktól sikerült megtisztítani Magyarország különböző pontjait az idei TeSzedd! akció keretében. A szervezők még összesítik az adatokat, de becsléseik szerint 150-200 ezer ember hajolgatott, 1500 helyszínen.

Pontos adat még nincs, de az előzetes összesítések szerint országosan hétszáznál több településen, mintegy 1500 helyszínen 150-200 ezer ember jelent meg a TeSzedd! szemétszedési pontokon, és tisztította meg az adott területet az illegálisan lerakott hulladékoktól – tájékoztatott lapunk megkeresésére az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. szóvivője. Török Szabolcstól megtudtuk, a június első szombatján bonyolított eseményre 110 ezren regisztráltak előre, de a helyszíneken további több tízezren csatlakoztak.

A középkorúak voltak a legaktívabbak

Szinte valamennyi korosztály képviseltette magát: az iskoláskorúaktól kezdve a felnőtteken át, a nyugdíjasokig. Az óvodáskorú és az alsó tagozatos iskolás csoportoknak egészségügyi és baleset megelőzési szempontokból nem javasolták a részvételt, ennek ellenére voltak olyan helyszínek, ahol teljes család – a kiskorú gyerekekkel együtt – megjelent és szülői felügyelettel gyűjtötték a TeSzedd!-zsákba a szemetet. Az előzetes adatok szerint egyébként legnagyobb arányban a középkorosztály vett részt az akcióban.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.