Négy nő, akik nem értek időben a szülőszobára

családháló.hu

2012. április 14., szombat 10:25, frissítve: szombat 10:28

A legújabb kutatások szerint a nők átlagos vajúdási ideje két órával megnyúlt az ötven évvel ezelőttihez képest. De ha a tudósok belevették volna az alábbi sztorikat a felmérésbe, lehet hogy más eredmény jött volna ki…

Amikor Amy Cray elkezte érezni az összehúzódásokat, azt gondolta, még van idő. Igazi angol nő lévén indulás előtt még megteázott partnerével, Brent Farrellel. Az apuka később azt nyilatkozta a helyi újságnak, hogy Amy egyáltalán nem szenvedett erős fájásoktól, de azért azt látni lehetett, hogy lassan indulni kell a kórházba. A teázás közben a kismama kiment a fürdőszobába, ahol a fájások erősödni kezdtek. Brent közben elkezdett bepakolni a kocsiba, ám egyszercsak Amy kiabálására lett figyelmes: elfolyt a magzatvíz, és párja mozdulni sem tud. Az ITVNews beszámolójában arra is kitér, hogy a nő véletlenül magára zárta a fürdő ajtaját, amit az apukának kellett betörnie, hogy világra segítse gyermekét. A kisfiú, Sebastian végül a mentők kiérkezése előtt 17 perccel született meg és a hírek szerint teljesen egészséges.

Két nappal korábban Ashley Hoylman, egy 28 éves amerikai nő hozta világra gyermekét a szülőszobába érkezés előtt. Férje,  Jeremiah ugyan elindult vele a kórházba, ám a szülés a kocsiban lezajlott. Ashley azt mesélte az AP Hírügynökségnek, már az autóban érezte, hogy nem húzzák ki a célig. Szerencséjére férje önkéntes tűzoltó, aki – miután lehúzódott az autópályáról – az elsősegély diszpécserét hívta segítségül. „Levette a pólóját, azzal takarta be a babát, a köldökzsinórt pedig a nadrágomból kihúzott madzaggal kötötte el” – mesélte Ashley. Apu, anyu és az újszülött Brecken végül nyugodtan várta, hogy a kiérkező mentő bevigye őket a kórházba, amit a napokban már el is hagyhatnak – írja a KCRG.

Néhány nappal ezelőtt, március 30-án a San Diegoban élő Christy Henry hozta világra teljesen egyedül gyermekét a kocsi hátsó ülésén, miközben férje, Matt, 140 km/h-s sebességgel száguldott a kórház felé. Christy éjszaka arra ébredt, hogy itt az idő. Matt még elvitte nagyobbik fiúkat egy baráthoz, majd visszatért párjáért lakóhajójukra. Besegítette az asszonyt a kocsiba, aki nem sokkal indulás után közölte, hogy elfolyt a magzatvíz. Matt ugyan rálépett a gázra, de Christy nem sokkal később azt is bejelentette, hogy megszülte a babát. Végül beértek a kórházba, ahol az orvosok segítettek elvágni a köldökzsinórt. „A feleségem egy igazi díva” – nyilatkozta a büszke apuka.

Egy héttel Henryék gyors szülése előtt Katherine Oyedoh-nál indult meg a szülés, méghozzá 1100 méterrel a föld felett egy Afrikából Atlantába tartó repülőjáraton. Szerencsére a gépen tartózkodott egy szülészorvos is, aki világra segítette a babát. Végül egy légiutas kísérő vette át a gyermeket, majd teátrálisan a magasba emelte. A repülőgép utasai tapsviharral ünnepelték meg a kis jövevény érkezését. „Igazi Oroszlánykirályos pillanat volt" – mondta a stewardess a Tampa Bay Online-nak adott interjúban.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kicsit kívülre kellett szorítani a színészt

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.