Te megállnál segíteni? Elhagyott babakocsi a Deákon - (videóval!)

családháló.hu

2012. május 3., csütörtök 12:35, frissítve: csütörtök 15:13

Adott egy elhagyott babakocsi a Deák téren, amelyből babasírás hallatszik, és mintegy ezer arra sétáló járókelő: fiatalok, idősek, férfiak és nők - valamint hat ember, akik megálltak megnézni, nincs-e baj. Megdöbbentő képsorok arról, mennyire is vagyunk mi, magyarok segítőkészek.

Különleges figyelemfelkeltő akcióval jelentkezett Budapest belvárosában az UNICEF. A gyermekek életéért, jogaiért harcoló szervezet a Deák téren tesztelte, hányan állnak meg segíteni egy elhagyatott babakocsiban síró kisbabának. Gerilla akciójukkal szerették volna felhívni a figyelmet a „Gyerek, de joggal" kampányukra, amely keretén belül a Gyerekjogi Egyezményt igyekeznek népszerűsíteni.

Ne menjünk el közönyösen a gyermekeket érintő problémák mellett!

Április 24-én délután 3-tól 5-ig egy csecsemősírástól hangos, magára hagyott babakocsit láthattak a Deák tér egyik zebrája előtt az arra sétálók. A szervezet honlapján a "közöny diadalának" nevezte az akció végeredményét: szülők látómezőn kívül, s noha a hömpölygő embertömeg megdöbbenéssel sétál el a jelenség mellett, segítség alig akad.

Győződjünk meg róla az alábbi videó megtekintésével:

 

A videó készítői a közzétett felvétellel kapcsolatban azt írták, a reakciók között nem válogattak, szimplán, amit fel tudtak venni azt tették a filmbe. Az elhaladók mintegy 80 százaléka konstatálta, hogy baj van de mégsem tett semmit...

Ja, és megnyugtatásul: a kocsiban NEM volt baba, csak egy magnó!

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.