Kíméletlenül lepontozták egy videójáték új kiadását

Minden platformon egy pont alatt van a felhasználók értékelése a MetaCriticen – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 11. 16. 12:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érthetetlen ámokfutást rendezett a Rockstar Games a múlt héten kiadott, felújított Grand Theft Auto trilógiával, ennek pedig természetesen meg is lett a következménye. 

A rendkívül bugos állapotban elérhetővé vált The Definitive Edition kiadás problémáiról már olvasni lehetett korábban, azóta pedig annyi előrelépés történt, hogy a számítógépes kiadása három nap technikai szünetet követően újból megvásárolható és elindítható a Rockstar Games Launcherben.

Tájékoztatása szerint a Rockstar Games tudatában van a termék jelenlegi állapotának, és türelemre kéri a vásárlókat, patchek kiadásával az elvárt szintre kívánja feljavítani az általános minőségét, azaz teljesítményoptimalizációkat és hibajavításokat ígér – írja az Origó.

Ez nem hatotta meg a dühös vevőket, az ilyenkor megszokott módon metacritices lincselésbe bocsátkoztak. 

Platformtól függően 0,4–0,9 / 10 tartományban mozgott a felhasználói értékelése. A játéksajtó általi értékelésekre még várni kell, a Rockstar illetékeseinek valahogy kiment a fejükből időben tesztpéldányokat biztosítani a médiának, egyelőre csak a PS5-ös változat esetében van elég kritika, ott 64/100 az átlagolt pontszám.

Ez minden bizonnyal objektívebb a felhasználói pontszámnál, de így is mindent elmond a termékről.

Rejtély, hogy a Rockstar miért nem volt hajlandó adni még pár hónapnyi haladékot a fejlesztést végző Grove Street Gamesnek, hogy az elvárt állapotban kerülhessen piacra a felújított trilógia.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Grand Theft Auto V (Fotó: Flickr) 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.