Az MNO is képviselteti magát a Média Építészeti Díja 2013 zsűrijében

Építészaki

2013. augusztus 27., kedd 06:18, frissítve: szerda 21:19

Komoly elismerés érte az Égigérő blogot és rajta keresztül az MNO-t: meghívást kaptunk a Média Építészeti Díja 2013 zsűrijébe.

Nem túlzás állítani, hogy az évről évre kiosztott építészeti díjak közül az utóbbi években a legnagyobb érdeklődésre a Média Építészeti Díja tart számot. Nem véletlen, hogy ennek az eseménynek van a sajtóban is a legnagyobb visszhangja, hiszen az ügyes szervezők (az Epiteszforum.hu csapatától) kifejezetten újságírókat hívnak meg a zsűri tagjai közé.

A díj tehát alapvetően eltér a többitől: itt nem építészek, hanem építészet iránt érdeklődő laikusok adják a zsűrit és mondanak véleményt, amit gyakran igen élvezetes hallgatni. Ez az a díj, amin csak alázatos építészek indulnak el, hogy az építészethez nem értő, tollforgató, lelkes „utca népe” olyan megkérdőjelezhetetlen argumentumokkal söpörje szőnyeg alá vagy emelje az égig gyakran évekig készült alkotásukat, mint hogy „nem tetszik az acélburkolata, mert beleakadna a ruhám”, vagy „ez nagyon szuper, nem tudom miért, de nagyon tetszik”.

Az egész estés látványos műsort internetes közönségszavazás előzi meg, de végül nem csak a laikusok döntenek a beküldött és nemzetközi szakmai előzsűri által döntőbe juttatott munkákról: a keresetlen, jókedvű szakmaiságról olyan neves szakírók gondoskodnak, mint Kovács Dániel művészettörténész, a hg.hu korábbi főszerkesztője, Zubrecki Dávid tájgazdálkodási mérnök, az Urbanista blog szerzője, vagy Wesselényi-Garay Andor főiskolai docens, az építészetelmélet lánglelkű, nagy tudója.

Az idei Média Építészeti Díja még odébb van, november 7-én rendezik meg a gálát. Mégis kénytelen vagyok nagy örömmel előre hírt adni róla, mivel a Magyar Nemzet Online képviseletében jómagam, az Égigérő blog szerzője is meghívást kaptam a zsűri tagjai közé. A megtiszteltetést nagyon köszönöm portálunk nevében is.

Forrás: Építészfórum
Forrás: Építészfórum

 

A Média Építészeti Díja 2013 11 fős zsűrije és az általuk képviselt médiumok: Mohácsi Szilvia – M1, Kántor Viola – Hír TV, Sümegi Noémi – Heti Válasz, Szalai Anna – Népszabadság, Devich Márton – MTI, Földes András – Index, Ligeti Nagy Tamás – HVG Online, Kövesdi Péter – Hír 24, Rózsa Péter – FUGA rádió, Török András – Budapest folyóirat, és idén jelen írás szerzője is, az MNO képviseletében.

Az építészek figyelmébe ajánlom, hogy lassan lejár a nevezési idő, augusztus 31-ig küldhetik el anyagaikat az Építészfórum szerkesztőségének.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.