Folytatódik az ostrom

TK

2012. február 13., hétfő 08:59

Hétfő hajnalban folytatta ostromát a szíriai kormányhadsereg Homsz városa ellen, néhány órával azt követően, hogy az Arab Liga Kairóban felkérte az ENSZ-t, hogy kapcsolódjon be a szíriai békefenntartásba.

Ellenzéki aktivisták beszámolója szerint a harckocsik támadása Homsz két elővárosára, a többségében szunniták lakta Bab Amróra és al-Vaerre összpontosul. Mindkét helység a Bassár el-Aszad szíriai elnök elleni felkelés frontvonalában van, a felkelők kezén. Al-Vaer szomszédságában egy katonai iskola található, ahol a kormányerők csapatokat és páncélosokat vontak össze.

Ellenzéki források szerint vasárnap a kormányerők támadásában 23 ember halt meg.

A kormánycsapatok néhány órára szüneteltették előrenyomulásukat az Arab Liga külügyminiszteri találkozójának az idejére, de éjfél óta újult erővel, megszakítás nélkül támadnak. Az újabb támadási hullám okozta veszteségekről egyelőre nem tudni. Egyes hírek szerint a dezertált katonákból verbuválódott Szabad Szíriai Hadsereg fegyveresei közúti ellenőrző pontokra mérek válaszcsapásokat.

Damaszkusz közlése szerint a hadsereg terroristák ellen vette fel a harcot Homszban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.