Papp Máté nyerte a reklámfilmkészítő játékot

TK

2012. április 24., kedd 21:42

Papp Máté szekszárdi főiskolai hallgató Ez itt Gyönk!:) című filmje nyerte a Cseppnyi Magyarország elnevezésű reklámfilmkészítő játékot, amelynek eredményét kedden hirdették ki Szekszárdon, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karán.

A Videotoll Média Műhely által meghirdetett játékra egy-egy települést kreatívan bemutató egyperces imázsfilmmel lehetett nevezni, amelynek elkészítésére 100 óra állt rendelkezésre; az alkotók digitális fényképezőgéppel, kamerával, tábla PC-vel vagy akár mobiltelefonnal is forgathattak. Kikötés volt az is, hogy a filmben szerepelnie kell a magyar zászlónak.

A játék résztvevői 19 filmet töltöttek fel a Videotoll.hu honlapra, amelyek láthatók a YouTube videomegosztó portálon is.

A fődíjat a filmes szakembereket is felvonultató zsűri döntése alapján Papp Máté stábja nyerte el Gyönkön forgatott filmjével. A digitális kamerával készült alkotás – mint a díjat átadó zsűritag, Béres István irodalomtörténész jellemezte – a kisvárost az ott lakókon keresztül dokumentarista eszközökkel, kaleidoszkópszerűen mutatja be.

Különdíjas lett egy-egy Simontornyáról, Szekszárdról és Győrről készült reklámfilm; mindhárom munka a sablonok mellőzésével villantja fel a választott települést, a Petőfi ma című győri film háttérzenéjében például rapdallamra éneklik a Nemzeti dalt.

A győztes stáb tagjai az Illyés Gyula Irodalmi Alapítvány jóvoltából 25-25 ezer forintos támogatást nyertek felsőoktatási tanulmányaikhoz a 2012/13-as tanév őszi szemeszterére, és részt vehetnek egy ősszel induló filmkészítő valóságshow-ban, amelyet hagyományos televíziós adásban és interneten is követhetnek a nézők.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.