A kutyák is felkészültek a riói karneválra

MNO

2017. február 23., csütörtök 18:53, frissítve: csütörtök 21:03

Hamarosan kezdődik a világ legnagyobb és leghíresebb karneválja Rióban. A farsangi ünneplést és a szambaiskolák felvonulását azonban sosem árt megfelelően felvezetni. És ugyan nem vállalkoznánk arra, hogy a nagy áthallás- és összeesküvéselmélet-gyártók képében tetszelegjünk, de azért na: úgy tűnik, Brazíliában is meghallották az idők szavát. Szerveztek hát egy olyan cukiságkampányt, amely idehaza sokaknak ismerős lehet, és igénybe vették az ember legjobb barátját, a kutyát.

Rió hatalmas strandján, a Copacabanán vonultak fel a különleges jelmezbe öltöztetett ebek, és szerencsénkre a nagy karnevált felvezető eseményen jelen volt Yasuyoshi Chiba is, az AFP fotósa, így tudunk mutatni néhány képet az eseményről. Lesznek meglepő szettek, de ne ijedjenek meg nagyon, megszokhattuk már, hogy vannak gazdik, akik a legjobb barátságot kissé túlságosan emberi módon értelmezik.

Persze a szerepzavar így is fokozható, hiszen elképesztően vicces, amikor szegény beöltöztetett kutya értetlenül nyalogatja a saját orrát, miközben Mickey egér barátnőjének, Minnie-nek a hatalmas masnija díszeleg a fején. De a Pelék, Ronaldók és Neymarok is csak elégedett csettintéssel vehetik tudomásul, hogy egy brazil válogatott mezbe öltöztetett kutya ügyesebben bánik a focilabdával, mint ők.

Természetesen óvatos duhajság mindez, hiszen akadt olyan gazdi, aki még az esetleges veszélyhelyzetekre is felkészült, és ha bármi gond adódna, Superwomenként Superdogjával együtt mentené az életeket. Az azonban az elkövetkező időszak nagy kérdése lehet, hogy melyik iskola tagjaival szambázhat majd végig a Passarela do Samba tribünjei között.

 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 
 
Fotó: Yasuyoshi Chiba / AFP
 

Képszerkesztő: Velledits Éva 

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.