A túlvilágról gazdagodott meg Federerből

2012. július 10., kedd 02:02

Több mint 100 ezer fontot (35 millió forintot) nyert a "sírból" egy három éve halott férfi azzal, hogy Roger Federer hétszeres wimbledoni bajnokságára fogadott még 2003-ban.

A „nyertes”, Nicholas Newlife 1500 fontot tett fel 9 éve arra, hogy Federer hétszer is diadalmaskodik Wimbledonban. Akkor ennek esélyét a fogadóiroda 1/66-odnak tartotta. Newlife 2009-ben elhunyt – ebben az évben nyert Federer hatodszor Wimbledonban – és mindenét, egyebek közt több fogadási szelvényét a szegényeket segítő Oxfam alapítványra hagyta, amely Federer hétvégi győzelmével most 101 804 fonttal gazdagodott.

A svájci klasszis, Roger Federer hét wimbledoni tornagyőzelme
A svájci klasszis hét wimbledoni tornagyőzelme, mellyel Newlife 101 804 fontot kaszált – volna
Fotó: Europress/AFP


Az alapítvány közlése szerint ennyi pénzből 10 ezer családot lehet jóllakatni az éhínség sújtotta Nyugat-Afrikában egy teljes hónapig.

Roger Federer vasárnap nyerte meg a férfi egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben nagy küzdelemben, négy játszmában győzött a hazai közönség előtt szereplő Andy Murray ellen.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.