Bölényekkel gazdagodik a Budakeszi Vadaspark

PR

2012. április 27., péntek 19:45

Két nőstény és egy hím európai bölény érkezik vasárnap a Budakeszi Vadasparkba az Európai bölény fajmegmentő program részeként.

Az állatok Lengyelországból érkeznek, és remélhetőleg hamarosan utódokkal is megajándékozzák a magyarországi vadasparkot. Az itt születő bölények később visszakerülnek Lengyelországba – mondta el az MTI-nek Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketingvezetője.

A parkban eddig is éltek kaukázusi bölények, de ilyen tiszta vérvonalú európai bölények először kerülnek Budakeszire. Az „újoncokat” vasárnap délben mutatják be a nagyközönségnek és a sajtónak. Mezei kifejtette: minél több parkban és állatkertben élnek egyedek, annál nagyobb figyelmet kaphat a faj, így lehetővé válhat fennmaradásának biztosítása.

Vasárnap nemcsak a bölények érkezését, hanem a vadaspark fennállásának 33. évfordulóját is ünnepelhetik a látogatók és a dolgozók. A vendégek az „Állati jó bemutató”-kon és az állatsimogató programjain kerülhetnek közelebb az állatokhoz. A korábban hirdetett születésnapi főzőparti viszont elmarad, mivel a hatóságok nem oldották fel még a Budapest területére érvényes tűzgyújtási tilalmat – közölte Mezei.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.