Csaknem ötmilliárd forintért kelt el Paul Newman karórája

MTI

2017. október 27., péntek 19:13, frissítve: péntek 19:22

Rekordáron, 17,75 millió dollárért (4,76 milliárd forint) kelt el Paul Newman néhai amerikai filmszínész Rolex Daytona karórája egy csütörtöki New York-i árverésen.

Ez a legmagasabb ár, amelyet egy karóraárverésen valaha is elértek – közölte az eladást szervező Philipps aukciósház. A korábbi rekordot egy Patek Philippe tartotta, amelyet 11,1 millió dollárért árvereztek el tavaly novemberben Genfben.

A 6239-es referenciaszámú karórát Paul Newman felesége, Joanne Woodward színésznő ajándékozta a filmsztárnak 1969-ben, a Győzni Indianapolisban című film forgatásakor, melyben Newman autóversenyzőt alakított. Mivel a színész maga is az autósport rajongója lett, és 1965-ban volt egy motorkerékpár-balesete, Woodward a „Vezess óvatosan! Én” szavakat vésette az óra hátlapjára.

Paul Newman állandóan viselte az órát, és gyakran dicsekedett barátainak a pontosságával, olykor még fogadásokat is kötött rá. A színész sok fényképen volt látható ezzel a karórával a kezén, ami valószínűleg nagyban hozzájárult a modell népszerűségéhez, annyira, hogy az óra a „Paul Newman Daytona” becenevet kapta.

Amikor Newman 1984-ban egy új Rolexet kapott ajándékba feleségétől, a karóra „eltűnt”, mint jóval később kiderült, a színész legidősebb lánya, Elinor Newman akkori udvarlójának, James Coxnak ajándékozta, aki most áruba bocsátotta.

Az Oscar-díjas filmszínész 2008-ban hunyt el, 83 évesen.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.