Egymillió ütés Nyíregyházán

2012. április 20., péntek 19:04

A csoportos gépírás és az egyszerre legtöbben együtt gépelés új magyar rekordját is felállították a nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium fogyatékkal élő tanulója; a megmérettetés péntek délután ért véget az intézményben.

A kísérletben résztvevő 84 diák 28 órán keresztül folyamatosan gépelt, ezzel a tanulól megdöntötték a saját maguk által tavaly felállított 27 órás teljesítményt – mondta el Főfai Félix, a tagintézmény vezetője az MTI érdeklődésére.

A „csúcsdöntés” csütörtökön délelőtt kilenc órakor kezdődött és pénteken délután egy óra körül ért véget: a diákok csapatokba szerveződve, harmincperces folyamatos másolásokkal és egy percen belüli váltásokkal dolgoztak.

Az eltelt 28 óra alatt egyébként összesen mintegy egymillió karaktert ütöttek le a számítógépek billentyűzetein a diákok, a legjobban teljesítő csapat pedig több mint 281 ezer leütéssel járult hozzá a sikerhez.

A csoportos gépelés mellett az egyszerre legtöbben gépelők eddigi rekordját is megdöntötték a Ridens és más városi középiskola tanulói: a Bujtosi Szabadidő Csarnokban 15 percen keresztül 160 diák gépelt egyszerre – tette hozzá Főfai Félix.

Az igazgató közlése szerint a diákok, bár nagyon fáradtak az éjszakázás és a folyamatos munka miatt, nagyon örülnek a sikernek.

A rekord felállításának napját, április 19-ét az elektronikus írástechnika napjaként szeretné ezentúl minden évben megrendezni a Ridens, amely így akarja felhívni a figyelmet a magyar nyelvhelyesség és a helyes írástechnika elsajátításának fontosságára.

A nagyobbrészt a látás- és hallássérült, valamint tanulási zavarokkal küzdő diákokat oktató nyíregyházi intézmény már nyolcadik éve rendezi meg az országban egyedülálló gépírásmaratont.

A megmérettetés idei célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a sajátos nevelési igényű fiatalok munkaszeretetére, kitartására, állóképességére és ezen keresztül fejlesszék kompetenciáikat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.