Egymillió ütés Nyíregyházán

NT

2012. április 20., péntek 19:04

A csoportos gépírás és az egyszerre legtöbben együtt gépelés új magyar rekordját is felállították a nyíregyházi Ridens Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium fogyatékkal élő tanulója; a megmérettetés péntek délután ért véget az intézményben.

A kísérletben résztvevő 84 diák 28 órán keresztül folyamatosan gépelt, ezzel a tanulól megdöntötték a saját maguk által tavaly felállított 27 órás teljesítményt – mondta el Főfai Félix, a tagintézmény vezetője az MTI érdeklődésére.

A „csúcsdöntés” csütörtökön délelőtt kilenc órakor kezdődött és pénteken délután egy óra körül ért véget: a diákok csapatokba szerveződve, harmincperces folyamatos másolásokkal és egy percen belüli váltásokkal dolgoztak.

Az eltelt 28 óra alatt egyébként összesen mintegy egymillió karaktert ütöttek le a számítógépek billentyűzetein a diákok, a legjobban teljesítő csapat pedig több mint 281 ezer leütéssel járult hozzá a sikerhez.

A csoportos gépelés mellett az egyszerre legtöbben gépelők eddigi rekordját is megdöntötték a Ridens és más városi középiskola tanulói: a Bujtosi Szabadidő Csarnokban 15 percen keresztül 160 diák gépelt egyszerre – tette hozzá Főfai Félix.

Az igazgató közlése szerint a diákok, bár nagyon fáradtak az éjszakázás és a folyamatos munka miatt, nagyon örülnek a sikernek.

A rekord felállításának napját, április 19-ét az elektronikus írástechnika napjaként szeretné ezentúl minden évben megrendezni a Ridens, amely így akarja felhívni a figyelmet a magyar nyelvhelyesség és a helyes írástechnika elsajátításának fontosságára.

A nagyobbrészt a látás- és hallássérült, valamint tanulási zavarokkal küzdő diákokat oktató nyíregyházi intézmény már nyolcadik éve rendezi meg az országban egyedülálló gépírásmaratont.

A megmérettetés idei célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a sajátos nevelési igényű fiatalok munkaszeretetére, kitartására, állóképességére és ezen keresztül fejlesszék kompetenciáikat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.