Élőben dobbant a Face Team Londonban

Bárány Krisztián - Bucsy Levente

2012. május 9., szerda 19:17, frissítve: csütörtök 23:40

Csütörtök este újra szoríthatunk a Face Team látvány-kosáregyüttesnek a brit Csillag Születik tehetségkutatóban. Mielőtt Budapestről szerdán dobbantottak Londonba, elkaptuk a menedzsert, Zippenfénig Gábort.

– Egy nap, és jön az első élő-show. Zabszem?
– Mindenki nyugodtan és koncentrálva készül a csütörtöki megmérettetésre. Bízunk benne, hogy bejutunk a döntőbe, de ha esetleg nem jön össze, emelt fővel jövünk haza Magyarországra. Már így is óriási dolog magyarként egy brit tehetségkutató élő szakaszába bekerülni.

A Face Team lélegzetelállító edzésén jártunk! CIKK és VIDEÓ

– Mikor láthatnak titeket a tévénézők, illetve itthon a netezők?
– 2012. május 6-án kezdődött egy közvetítési hét, minden este 9 fellépő műsorával. Mi csütörtökön kerülünk sorra. A döntő május 12-én lesz Londonban. A produkciónkról még nem tudjuk, mikor kerül pontosan sorra, de röviddel azután, hogy bemutatjuk, már fent lesz a Britain's Got Talent tehetségkutató YouTube-csatornáján is.

A Face Team múlt hét szombaton jutott be a Britain's Got Talent (Csillag Születik) élő show-jába, vagyis a legjobb 44 produkció közé. A műsort több tízmillióan követik folyamatosan, szerte a világon.

– Lélegzetelállító dolgokat műveltetek eddig. Lehet ezt még fokozni? Mi lesz az újabb flikk-flakk, ami miatt újra mellétek áll mindenki?
– Erről sajnos nem adnánk ki semmilyen információt, még az MNO olvasóinak sem. Szeretnénk, ha meglepetés lenne.

– Kamatozott-e már felkérés formájában az angliai televíziós szereplés, gondolhatunk itt az angol kosárcsapatra is, akik azt akarták, hogy az ő mezükben legyetek a show-ban...
– Keresnek minket, igen, főleg külföldről. Érdekes módon egy angol első osztályú kosárcsapat is küldött nekünk 10 darab VIP jegyet az egyik mérkőzésére, de sajnos nem tudtunk elmenni, mert éppen nem tartózkodtunk kint.

Emlékeztetőül a Face Team első szereplése az angol tehetségkutatóban.

– Az angol királynőig eljutott már a híretek?
– Az interneten rengeteg pozitív visszajelzést olvasunk, ami természetesen nagyon jó. Most egyelőre annak örülnénk a verseny kapcsán, ha megcsípnénk legalább a 2. vagy a 3. helyet az élő show-ban, mert akkor a zsűri még beszavazhat a döntőbe. Bizakodóak vagyunk.

– Korábban említettétek, hogy esetleg az olimpia színfoltja is lehettek. Hogyan álltok ezen a fronton?
– Erről sajnos még semmit sem tudunk. Ha megvolt a szereplésünk, sok minden ki fog tisztulni.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.