Itt juthatunk jó sürgősségi ellátáshoz

Majláth Ronald

Majláth Ronald

2015. február 28., szombat 19:03

Az International SOS egészségügyi szervezet nyilvánosságra hozta az egészségügyi kockázati térképét, ami megmutatja, hol kapnánk a legjobb és legrosszabb ellátást, ha megsérülnénk.

A cég éves jelentése szerint az olyan népszerű nyaralóhelyek, mint Mexikó, Törökország és Marokkó, valamennyien a közepes kockázatú országok közé tartoznak, ahol átlagos színvonalú sürgősségi ellátó intézmények vannak – írja az Independent. A legjobb ellátást a lap szerint ugyanakkor az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Izlandon, Japánban és Ausztráliában kaphatunk, ha sérülést szenvednénk.

Ezzel szemben – érthető módon – a legrosszabb színvonalra Észak-Koreában, Irakban, Afganisztánban és Szíriában számíthatunk. A jelentés megállapítja, hogy Afrika bizonyos részein – Etiópiában, Kenyában, Malawiban és Ruandában – az elmúlt években javult a sürgősségi ellátás színvonala.

A jelentéshez csatolt térképen a zöld szín jelzi a sürgősségi ellátás szempontjából legbiztonságosabb, a piros pedig a legkockázatosabb országokat.

Forrás: internationalsos.com
Forrás: internationalsos.com

Forrás: Independent

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.