Itt juthatunk jó sürgősségi ellátáshoz

2015. február 28., szombat 19:03

Az International SOS egészségügyi szervezet nyilvánosságra hozta az egészségügyi kockázati térképét, ami megmutatja, hol kapnánk a legjobb és legrosszabb ellátást, ha megsérülnénk.

A cég éves jelentése szerint az olyan népszerű nyaralóhelyek, mint Mexikó, Törökország és Marokkó, valamennyien a közepes kockázatú országok közé tartoznak, ahol átlagos színvonalú sürgősségi ellátó intézmények vannak – írja az Independent. A legjobb ellátást a lap szerint ugyanakkor az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Izlandon, Japánban és Ausztráliában kaphatunk, ha sérülést szenvednénk.

Ezzel szemben – érthető módon – a legrosszabb színvonalra Észak-Koreában, Irakban, Afganisztánban és Szíriában számíthatunk. A jelentés megállapítja, hogy Afrika bizonyos részein – Etiópiában, Kenyában, Malawiban és Ruandában – az elmúlt években javult a sürgősségi ellátás színvonala.

A jelentéshez csatolt térképen a zöld szín jelzi a sürgősségi ellátás szempontjából legbiztonságosabb, a piros pedig a legkockázatosabb országokat.

Forrás: internationalsos.com
Forrás: internationalsos.com

Forrás: Independent

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.