Meglepő okból épített kerti vonatot

2012. július 10., kedd 15:42, frissítve: kedd 15:55

Saját kerti vonatot épített magának 2 kilométer hosszú pályával egy nyugdíjas férfi Nagy-Britanniában, és – ami igazán meglepő – felesége buzdítására.

A 80 esztendős Bill Barritt mindig imádta a vonatokat, és neje, a 81 éves Patricia 2009-ben rábeszélte, hogy valósítsa meg élete álmát: építsen saját vasutat. Három év alatt készült el 22 ezer fontból a házi közlekedési beruházás. A vasút ugyan jóval kisebb, mint a normál méretű „igazi”, és még az erdei kisvasutaknál is keskenyebb a nyomtávja, viszont jóval nagyobb, mint a legnagyobb modellvasút. Bár a dízelüzemű mozdony csak térdig érő, mégis elbír nyolc emberrel. Ennyi férőhelyes a háromkocsis szerelvény, amelynek összhossza – mozdonyostul – 7,5 méter. A kupék puritánok, abszolút „kabriók”, tetejük nincs, és egymás mellett sem ülhet bennük két felnőtt, csakis egymás mögött. Unokából viszont ráfér mind a 12 – ennyi van Barrittnek és 81 éves feleségének. A családtagokon kívül a férfi szívesen vonatoztat környékbelieket.


„A falubeliek tudnak a vasutamról, és gyakran kopogtatnak az ajtómon, hogy szeretnének kicsit vonatozni” – idézte a The Daily Telegraph című brit lap Barrittet, akinek 5 hektáros birtoka Bridgenorthban van.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.