Percenként 16 ezer magyar gyújtott rá múlt hónapban

MN

2017. július 17., hétfő 08:40, frissítve: hétfő 09:01

A dohánytermékek magyarországi kiskereskedelmi forgalma júniusban az 56,5 milliárd forintot is meghaladta bruttó értékben, ezzel az idei második negyedév értékesítése elérte a 160 milliárd forintot, az első félévé pedig megközelítette a 280 milliárdot – írja a Világgazdaság a Nemzeti Dohánykereskedelmi (ND) Nonprofit Zrt. által közölt adatokra hivatkozva. Az eddigi eladási mutatók szerint jó eséllyel megdől idén az éves forgalmi rekord.

A lap azt írja, júniusban közel 693 millió szál cigarettát szívott el a magyar társadalom, vagyis percenként több mint 16 ezer honfitársunk gyújtott rá az elmúlt hónapban. Ehhez jött még hozzá 471 tonna cigarettadohány és több mint 45 millió szál szivarka.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.