Szecessziós köntöst kaphatnak Budapest paneljai

2015. november 24., kedd 20:40, frissítve: péntek 13:14

A Neopaint Works szezonzáróként egy Róth Miksa-murált alkotott, s a felszedett motívumokat a lakótelepekig vinné.

A közelmúltban adták át a Tűzfalrehab az Erzsébetvárosban 2015 utolsó alkotását, mely a Róth Miksa-emlékévhez is hozzásimult. A falfestményhez az iparművész egy korai, 1885 és 1890 között készült üvegfestését vették alapul, nevesül a Tiroli fiút. Ugyanakkor Róth mozaikkészítőként is a legmagasabb szinten alkotott, például világkiállítást nyert szecessziós tűzhelyével, amit a közelben lévő emlékmúzeumban meg is lehet tekinteni, így ez a téma is falra került. A háttérként és keretként szolgáló sormintákat is a mestertől vették, melybe annyira beleszerettek, hogy el sem akarják engedni őket.

Jöhetnek a szecessziós panelek

„Mindenképpen szeretnénk még Róth-műveket feldolgozni” – mondta el az MNO-nak Jankovits Barnabás, a csoport vezetője. Kifejtette, hogy a következő szezonban szeretnének Külső-Erzsébetvárosban is ténykedni, valamint a középtávoli tervek között említette a panelekre való ráfordulást, de utóbbiról nem árult el további részleteket.

A Neopaint Works idén saját rekordját megdöntve elkészítette hazánk legnagyobb egybefüggő tűzfalfestményét a hetedik kerületi Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium udvarán. A csoport a szezon végével csokorba szedte eddigi munkáit is; aki részletekre is kiváncsi, a Neopaint Works Facebook-oldalán majdnem mindent megtalálhat.

A Neopaint Works művei
Fotó: neopaint.hu

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.