Tarolnak a magyar termékek: dizájnbolt nyílt Londonban

kn

2013. július 8., hétfő 13:20

Tisza Cipő, ChocoMe és Folqa – három magyar márka a közel harminc közül, amelyeket a következő hónapokban a londoni közönség is megismerhet. Dizájnbolt nyílt a brit fővárosban.

Két hónapon keresztül közel harminc magyar tervező termékei vásárolhatók meg a napokban nyílt londoni dizájnboltban – számol be a Kreatív Online. A Boxpark bevásárolóközpont Hungarian Design Pop Up Store-ját a Magyar–Brit Kereskedelmi Kamara hívta életre.

A haza dizájn nagy durranásai
Az mno.hu korábban összeszedte a hazai dizájn kiemelkedő termékeit. Íme.

„A kiállítók kiválasztása során igyekeztünk minden szempontot figyelembe venni: a résztvevők között van pályakezdő, befutott és kevésbé befutott tervező is, ismert és kevéssé ismert márkanevek, vannak ikonikussá vált hazai termékek, vagy éppen olyanok, amelyekről még a hazai közönség sem tudja, hogy magyarok vagy magyar vonatkozásúak lennének. A kiállítók között, a teljesség igénye nélkül, lesz ruházat és cipő, ajándéktárgy, grafika, édesség, bicikli, parfüm, paprikamalom, kozmetika, ékszer, táska, magazin” – nyilatkozta a médiapiaci szaklapnak Iványi Orsolya, a Kamara marketingvezetője. Csak néhány résztvevő cég: ChocoMe, Tisza Cipő, Matyodesign, NUBU, Folqa.

A tavaly ősszel alakult londoni Magyar–Brit Kereskedelmi Kamara független civil szervezet, amely arra törekszik, hogy előmozdítsa és segítse a befektetést, a kereskedelmet és a turizmust Magyarország és Nagy-Britannia között.

Forrás: mno.hu

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.