Végre megnyílt az első online patika

MNO

2016. november 29., kedd 13:21, frissítve: kedd 16:56

Kedden éles üzemben is elindult a Patika.net egészségportál, amely több mint tízezer gyógyszert kínál és szállít házhoz sürgős esetben akár azonnal is. Az éjjel-nappal nyitvatartó ügyeletes gyógyszertár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmiszer-egészségügyi Intézet engedélyével végzi internetes gyógyszer-kereskedelmi tevékenységét.

Az internetes kiskereskedelem az utóbbi években átlagosan 38 százalékkal bővült, ugyanakkor a teljes hazai kiskereskedelmi forgalomból a csomagküldő vásárlások alig 2,5 százalékkal részesednek. Számos gyógyszertár ismeri fel itthon is az internetes technológiák nyújtotta előnyöket.

– A fogyasztók ma már hozzászoktak, hogy a weben keresztül rendelnek pizzát vagy taxit. Hasonló trendet látunk a gyógyszerek, a vitaminok, az étrend-kiegészítők és a kozmetikumok piacán. A Patika.net weboldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük és tudatosabbá tegyük az egészségünkről való mindennapi gondoskodást. Szeretnénk a gyógyszertárakkal, bioboltokkal és drogériákkal kapcsolatos felhasználói élményt új alapokra helyezni. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen patikában sorba állni – mondta Kovács Máté György, a Patikanet Magyarország Zrt. vezetője.

Annak ellenére, hogy a budapesti Fővám téren található ügyeletes gyógyszertár éjjel-nappal nyitva van, és személyesen is felkereshető, a felhasználókat arra ösztönzik, hogy használják az internetes és mobileszközeiket a termékinformációk és a betegtájékoztatók tanulmányozására, vásárlásaik intézésére és a gyógyszerészükkel való konzultációra.

A Patika.net „Gyógyszer azonnal!” sürgősségi gyógyszerfutár-szolgálata Budapesten a rendelés leadásától számított 50–90 percen belül házhoz szállítja vény nélkül kapható gyógyszereit. Vényköteles gyógyszerek kiszállítása egyelőre csak Budapest belső kerületeiben elérhető, de partnerség építése céljából várják ügyeletes gyógyszertárak, vidéki patikák és magángyógyszerészek jelentkezését.

Minél többen használják, annál alacsonyabb lesz a szállítási költség, ezért azt javasolják, legközelebb, mielőtt valaki útnak indul egy ügyeletes patikába, gondoljon arra, mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb a láz- és fájdalomcsillapítót telefonon vagy online megrendelni azonnali házhoz szállítással.

Külföldi címre is szállítanak, legutóbb két nap alatt ért célba a Dubaiból rendelt két tucat Irix spray. Külföldi szállítás esetén a futárszolgálatok ajánlatait versenyeztetik, és a vevővel egyeztetve mindig a legjobb ár/érték arányú megoldást ajánlják.

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.