Zenés művészpiac kócos ékszerekkel

2012. október 12., péntek 06:14

A Goubán mindenki szerelembe eshet. Kócos ékszerek, bőrtáskák, cipők, könyvek, játékok, ínyencségek, dizájncuccok és igazi vásári kavalkád várja a látogatókat. Lehetetlen üres kézzel távozni.

Iparművészek és kézművesek kínálják egyedi tervezésű és kivitelezésű munkáikat, s értékes műtárgyak és régiségek között is válogathatunk. A budapesti Király utcában található Gozsdu Udvarban az illatok, ízek, színek pompás kavalkádja azonnal magával ragadja az embert. Persze ahogy ez más művészpiacokra jellemző, itt is meg kell fizetni az egyedi, kézzel készített termékeket, de a minőség és a kivitelezés kárpótol ezért.

Gouba: művészpiac zenei aláfestéssel

A saját gyártású termékek mellett reggel tíz órától este hétig bőséggel válogathatunk a régiségkereskedők, könyvkiadók, antikváriusok portékáiból, és ha lábunk elfáradt a nagy nézelődésben, bátran letelepedhetünk az asztalok bármelyikéhez, és ihatunk néhány pohár finom bort, kóstolhatunk egy kis kolbászt vagy házi lekvárt, miközben fiatal dzsesszzenészek muzsikálnak nekünk.

Fotó: Marketsofnewyork.com


Az ékszer, amit a szenvedély szült

A Goubán, ahogy ez a művészpiacoknál lenni szokott, a kézművesek standjai roskadásig vannak kézzel készített ékszerekkel. A többség már nem újdonság, mégis akad olyan tervező, aki formabontó ötleteivel kitűnik a tömegből. A furfangos karkötők, gyűrűk és medálok tervezője, Köves Viktória már volt újságíró, ruhaboltos, ingatlanügynök, és írt könyvet is, egy reggel mégis úgy ébredt, otthagyja addigi munkáját, és ékszerkészítővé avanzsál. Soha nem tanulta a fémmegmunkálást, de ösztönösen ráérzett, hogy lehet egy acélvillából mutatós karkötőt vagy gyűrűt varázsolni. Az evőeszközöket csavarja, hajlítja, gyönggyel, gombbal vagy üveggolyóval díszíti.

Fotó: kocos.paignia.hu


Összekócolt nemesacél

A különböző dróthajlításos technikával készült csecsebecsékkel manapság szinte minden vásáron találkozhatunk. A Kócos ékszerek értéke abban rejlik, hogy a tervező hideg technikával, nemesacéllal dolgozik, így időtálló darabok készülnek, melyeket azok is hordhatnak, akik esetleg allergiásak az ezüstre, a rézre vagy az aranyra. Minden karkötőt és gyűrűt a pillanat szüli, Viktória soha nem tervez előre. Ékszerei szenvedélyesek, stílusosak, kócosak.

Fotó: kocos.paignia.hu

Forrás: gouba.hu

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.