A 2018-as Bocuse d’Or európai fordulóját Torinóban rendezik

2017. október 21., szombat 06:45, frissítve: szombat 10:52

A leghíresebb szakácsverseny történetében most először rendezik az európai megméretést egy dél-európai országban. Jövő júniusban húsz európai szakács mérheti össze tudását Piemont régió fővárosában.

A Bocuse d’Or Europe versenyt az előző években Norvégiában, Svájcban, Belgiumban, Svédországban és Magyarországon rendezték – írja a verseny honlapja. A választás azt jelzi, hogy a dél-európai országok, amelyek gasztronómiai hagyományai megkérdőjelezhetetlenek, a Bocuse d’Or – „a szakácsművészet Mount Everestje” – mezőnyében is meghatározó szerepet kívánnak játszani.

A honlap szerint Piemont régiónak minden adottsága megvan ahhoz, hogy Európa legfontosabb szakácsversenyét vendégül lássa. A környezet híres mezőgazdasági termékek sorát nyújtja a fehér szarvasgombától a mogyorón át a piemonti szarvasmarháig és kilencféle eredetvédett sajtig.

Számos Michelin-csillagos étterem működik a térségben, nyolc egycsillagos vendéglő Torinóban, a háromcsillagos Piazza Duomo étterem Albában és számos más minősített hely szerte a régióban. Itt rendezik a gourmet-kiállítást is, amely a Lingotto Fiere arénában a verseny helyszínéül fog szolgálni.

A viadal háromnapos lesz jövő június 10-től 12-ig, és húsz séf fog megmérkőzni rajta. Ők mind a saját országuk nemzeti bajnokságainak megnyerésével kvalifikálják magukat a versenyre. A közlemény szerint az indulók „megpróbálnak Széll Tamás nyomdokaiba lépni, és az európai versenyt megnyerve megváltani jegyüket a 17. Bocuse d’Or világdöntőre, amelyet 2019 januárjában tartanak majd a lyoni SIRHA gasztronómiai vásár részeként”.

„Megtiszteltetés, hogy minket választottak a 2018-as Bocuse d’Or válogatóversenyének rendezőiül. Ez fontos elismerése annak, hogy Torino és Piemont a gasztronómiai és borászati kiválóságok nemzetközi csomópontja” – nyilatkozták a szervezők.

Legolvasottabb cikkek